Fireball och i Havsstuga i Furuviksparken

Dela inlägget:

Sista veckan på sommarlovet tog jag med sonen och hans kusin på en utflykt till Gävle och Furuviksparken. Vi var här hela familjen för två år sedan och gillade redan då mixen av djurpark, äventyrsö och tivoli, i liten skala så man snabbt tar sig mellan attraktionerna. Denna gång erbjöd parken oss att stanna kvar en natt och provbo i en av deras nybyggda Havsstugor och det ville vi såklart!

Fireball – Nyhet på Furuviksparken 2017

Vi startade besöket på parken med nyheten Fireball, en kort berg- och dalbana som startar med att man dras bakåt, uppåt – för att sedan skjutas fram som en kanonkula i en virvel och stanna i en brant just innan rälsen försvinner upp i skyn! Kul, men kort tyckte både jag och barnen och det var så kort kö (mindre än 5 minuter) så vi åkte den fem gånger!
Fireball FuruvikFireball Furuvik

Tivoli i Furuviksparken

Efter Fireball körde vi på med tivolits andra attraktioner; Spökhuset, Berg-och-dalbanan, Tekopparna och Extreme!

Furuvik tivoli Furuvik tivoli Furuvik tivoli
Extreme Furuvik
Spökhuset var faktiskt lite otäckt trots att det har många år på nacken, men på fasaden kunde vi läsa att 2018 öppnar ett helt nytt spökhus i samma lokaler, spännande!

Äventyrsön på Furuvik

Sist vi var här älskade sonen en hinderbana som fanns på Äventyrsön, ett spår från TV-serien Wild Kids som spelades in här för ett par år sedan. Tyvärr var den bortplockad i år, men kvar finns en gammal militärbunker och ett rep draget i en bana där man ska dra en ring genom olika hinder. Lite synd att man inte nyttjar denna häftiga ö till fler saker typ hinderbanor eller höghöjdsbana – miljön är perfekt!
Äventyrsön Furuvik Äventyrsön Furuvik Äventyrsön Furuvik Äventyrsön Furuvik

Djurpark på Furuvik

Barnen älskade djurparken sist vi var här, med små djur som getter och katter som man kan klapppa. Nu, i 10-års åldern var dessa djur inte lika intressanta utan det var aporna som fascinerade mest. Parken har shower/uppvisningar flera gånger per dag och vi timade in orangutangerna! Sonen gillar inte att se djur inspärrade och men vi såg här att de flesta djur hade skapligt med plats att röra sig på.
Djurpark på Furuvik Djurpark på Furuvik Djurpark på Furuvik Djurpark på Furuvik

Vattenparken på Furuvik

Denna dag sken solen och det var perfekt badväder! Killarna hängde en stund i vattenlek/klätterställningen (där man dock ”inte fick klättra någonstans”) och fortsatte sedan till den stora poolen och de två vattenrutschbanorna. Bra bad och lagom stort för att kunna släppa två barn (som simmar bra) själva och själv kunna softa på gräsmattan en stund.

Bad på Furuvik Bad på Furuvik

Bad på Furuvik
Bakom gräsmattan – vandrarhemmet Orientexpressen där man kan bo!
Bad på FuruvikBad på FuruvikBad på Furuvik

Restauranger och mat på Furuvik

När vi var i Furuviksparken förra gången konstaterade vi att det är perfekt att ta med matsäck hit, det finns massor med picnikcplatser med vacker utsikt och grillar tända där man kan grilla egen korv eller hamburgare. Men, vi hade inte orkat fixa med matsäck heller denna gång så vi åt thaimat på en restaurang vid en liten konstsjö. Helt, även om woken var uppvärmd i varmluftsugn snarare än nywokad!
Restauranger på Furuvik Restauranger på Furuvik Restauranger på Furuvik

Havsstuga på Furuviks camping

Efter en heldag i parken var det riktigt skönt att bara behöva gå en kort bit till vår Havsstuga på Furuviks camping vi skulle bo i en natt. 15 stugor har man byggt i en sluttning mot havet där man kunde se en glimt av havet i alla fall från husets terrass!
”Här skulle jag vilja bo” – det var det första sonens kusin sa när han kom in i stugan. Så var det också en nybyggd, fint inredd och välplanerad liten stuga. Två sovrum, ett med två våningssängar och praktiska lådor under för förvaring. Det andra vuxensovrummet hade en dubbelsäng och tre garderober. Det tredje rummet inrymde pentry med matbord, soffa och TV och hade en utgång till en privat uteterrass med stort bord och stolar för sex personer.
Havsstuga Furiviks på camping Havsstuga Furiviks på camping Havsstuga Furiviks på camping Havsstuga Furiviks på camping Havsstuga Furiviks på campingHavsstuga på Furuviks camping
Man tar med egna lakan eller hyr lakan för 130:- per person. Snabbt wi-fi med egen router för varje stuga!
Enda minus här är egentligen att de inte ligger närmare havet, själva stugorna är supermysiga! Men, det är ju bara ett stenkast så efter middagen gick jag ner till piren och den lilla båthamnen. Otroligt vackert! Här såg jag även att det fanns flera grillplatser och bord precis vid havet. Ännu en sak att lägga på listan till nästa besök – att grilla och äta middag här nere.

Furuviks brygga eller hämtpizza?

Det ligger en restaurang nere vid havet – Furuviks brygga. Denna kväll hade de meny med förrättsbuffé, grillat och dessertbuffé (395:-) men barnen ville hänga i huset efter långa dagen i parken, så jag googlade istället upp ”Gävles bästa Pizzeria”, som visade sig ligga bara 10 minuter bort och hämtade upp middagen där som vi såklart åt på vår egen terrass.
Furuviks brygga

Sammantaget

Halva behållningen detta besök var nästan Havsstugan. Det var himla skönt att inte avsluta dagen med 2 timmar i bil tillbaka till sommarhuset i Dalarna och istället gå direkt till huset och softa. Nu hann vi med parken gått och väl på en dag, men bor man som ”vanlig gäst” i havsstugorna så ingår 2-dagars entré, hade vi haft fri entré en andra dag skulle vi kanske hängt en stund till i badet innan vi checkade ut. Praktiskt att dessa stugor har fullt utrustat kök. Åker man en hel familj drar ju lätt matkontot iväg om man äter alla måltider ute!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...