Saker att göra i Gdansk

Dela inlägget:

Gdansk är verkligen en mysig stad att spendera ett par dagar i. Jag skrev tidigare om några riktigt bra restauranger i Gdansk och nu handlar det om saker att göra i Gdansk – här kommer våra nio tips! Från självklarheter som att besöka den gamla stan, till saker att göra när det regnar och var ni hittar Gdansks bästa takbar!

Gamla Stan

Underart vackert med fina hus i olika färger, stora torg och gågator, massor av affärer, kaféer och restauranger. Fina långa promenadstråk längs floden. Här är det ofta marknaden under sommaren.

Saker att göra i Gdansk Gamla Stan Saker att göra i Gdansk Gamla Stan Saker att göra i Gdansk Gamla StanSaker att göra i Gdansk Gamla Stan

Bestig St. Mary’s Church

St. Mary’s Church är en av Europas största tegelbyggnader och det är verkligen en imponerande kyrka. Här kan man klättra upp i kyrktornet, 409 steg som inledningsvis går via en smal, trång trappa (inget för de med klaustrofobi!). Väl uppe på toppen har man en fantastisk utsikt över Gdansk. Och när man gått de 409 stegen ner igen är man väl värd något kallt att dricka på någon av alla pubar i närheten!

Saker att göra i Gdansk St Marys Church

Saker att göra i Gdansk St Marys ChurchSaker att göra i Gdansk St Marys ChurchSaker att göra i Gdansk St Marys Church

Hyr en båt

Om man från gamla stans centrala delar går mot floden och följer strandpromenaden åt höger hittar man en båtuthyrning som hyr ut små superfula motorbåtar, som ska likna polis- eller brandbilar. Men de är roliga att puttra runt i kanalen med!

Hyra båt i GdanskHyra båt i GdanskHyra båt i Gdansk

Åk upp i AmberSky Gdansk

AmberSky Gdansk är ett stort Pariserhjul från vilket man har en fantastisk utsikt över Gdansk. Turen runt tar 15 minuter och kostar runt 50:-. Vill ni lyxa finns ett par VIP-vagnar med glasgolv och bekväma soffor för det tiodubbla! (Utsikten är dock bättre från St. Marys Church)

AmberSky Gdansk

Stadion Energa Gdansk – Escape rooms och trampolinpark

En kvart utanför city med taxi finns Stadion Energa Gdansk  – likt Tele2 Arena har man här en hel del aktiviteter i botttenvåningen. Vi åkte hit en dag när prognosen lovade regn och testade för första gången ett Escape Room. Vi skickades in i ett rum där man blir inlåst och måste hitta ledtrådar som till slut leder en till nyckeln för att komma ut. Riktigt kul sak att göra hela familjen och det var klart svårare än jag hade trott innan. Kan verkligen rekommenderas en regnig dag!

Escape Room Gdansk

Escape Room Gdansk

Pris: runt 250 SEK för fyra personer för en timme. Webbsida här.

Bredvid Escape Room fanns en stor trampolin- och parkourpark som vi passade på att låta barnen testa när vi var här, riktigt kul de med även om här var det bara barnen som var aktiva. Pris; 30 Sek för en timme. Webbsida här.

Saluhallen i Gdansk

Finns det något roligare än att kolla in saluhallar i städer som fortfarande har kvar dem! Gdansks saluhall är numera bara källarvåningen i en stor tegelbyggnad mitt i staden, men på helgerna kryllar det av människor här – populärast är korvförsäljarna! Utanför saluhallen finns en fin grönsaksmarknad.

Saker att göra i Gdansk - SaluhallenSaker att göra i Gdansk - Saluhallen Saker att göra i Gdansk - Saluhallen

Testa pan-ice-cream

Utanför saluhallen finns ett litet glasstånd som gör pan-ice-cream. Detta är glass som görs genom att man häller ut glassmet, frukt eller choklad på en iskall häll, hackar ihop smeten med smaksättningen, breder ut den tunt och sedan skapar rullar av färdig glass. Väldigt Insta-vänligt och gott!

Pan Ice Cream Pan Ice Cream

Ta en drink på Gdansks enda takbar -Hilton

Gdansk har inte många takbarer (jag lyckades bara hitta en) och den som finns ligger på taket av Hotel Hilton som ligger i vid kanalen i Gamla Stan. Trots sitt perfekta läge och goda drinkar var vi nästan ensamma häruppe den lördagskväll vi var här, kanske går de flesta efter solnedgången…

Gdansks enda takbar -Hilton Gdansks enda takbar -Hilton

Kolla in Gdansks marina

Under sommaren arrangeras flera stora kappseglingar här, så i Gdansks marina ligger ofta rader med stora segelbåtar inför eller efter ett stort lopp.

Gdansk marina Gdansk marina

Det var våra topp nio – har vi missat något? Kommentera gärna!

10 kommentarer

 1. Hej och tack för en superbra blogg!
  Går det att besöka Hiltons takbar i nov, dvs är någon del inomhus? Ser ut som det på din bild ovan?

  Återigen, tack för trevlig och informativ blogg!
  Hälsningar från en annan resglad 🙂

  • Hej, så kul att du uppskattar bloggen! Ja, det finns även en inomhusdel på Hilton som är öppen året om. Trevlig resa! Med vänlig hälsning, Christian

  • Kul! Ja, jag var ju även i Warszawa i våras, kolla gärna in de inläggen inför din resa! Med vänlig hälsning, Christian

 2. Hej! Vilket super bra inlägg med otroligt bra tips. Undrar om det kostade något att gå upp till kyrkan och se på utsikten? Samt om du vet något fint och bra spa i Gdansk 🙂

 3. Jeg elsker havet. Jeg elsker vannsport, og generelt en leilighet rett på stranden har alltid vært min drøm. Mine nære venner bor i Gdańsk, de flyttet til Polen for en tid siden. Nylig lærte de at utvikleren de kjøpte leiligheten av i Gdansk, bygger nye leiligheter der og på Helhalvøya. Verano Residence synes å være et tilbud for meg ?

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...