Arla Unika – restaurang och ost för finsmakare

Dela inlägget:

I veckan var jag för första gången på Arla Unika i Östermalmshallen. En liten restaurang med ost i rätterna som röd tråd. Bakom restaurangen ligger Arla och deras ostmärke Arla Unika som är Arlas finare sortiment av ostar som man främst hittar på restauranger och i vissa delikatessdiskar.

Arla Unika i Östermalmshallen

Arla Unika i Östermalmshallen är en liten restaurang med bara några bord – så tips är att boka bord i förväg om ni vill äta här. På menyn finns en handfull ostiga rätter, som ostpaj, croque madame eller tryffelrisotto. De har också en veckans rätt, som exempelvis Lasagne.

Ostfondue på Arla Unika

Vissa kvällar i höst serverar Arla Unika ostfondue och gillar ni det kommer ni älska Arla Unika’s variant. Jag var där i veckan och provade denna fondue som utan tvekan var den godaste ostfundue jag smakat. Fluffig, smält ost som smakats upp med champagne. Kripsiga cruditéer, cornichons och nybakat bröd att doppa osten i.

Man har såklart ett bra utbud av vin som passar perfekt till de olika osträtterna – till denna fondue rekommenderade de ett torrt riesling som passade perfekt. Mums!

Fikontarte med kefir

Vi ville även testa deras fikontarte med kefir till dessert och till den rekommenderades ett glas 1996 Château de Fesles Bonnezeaux som matchade perfekt.

Arla Unika i Östermalmshallen

I Östermalmshallen där Arla Unikas restaurang ligger finns även en ostbutik som vätter mot saluhallen. Där kan man köpa många av de ostar som finns i Arla Unikas utbud om man vill ordna en lyxigare ostprovning hemma! Alla detaljer finns på deras site här. Ett givet stopp för alla ostälskare!

Läs mer om Östermalmshallen

Jag var på Östermalmshallen när det var premiär för den nyrenoverade hallen. Läs mer om det här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...