Matochresebloggen
Ost Restauranger Restauranger i Stockholm

Arla Unika – restaurang och ost för finsmakare

I veckan var jag för första gången på Arla Unika i Östermalmshallen. En liten restaurang med ost i rätterna som röd tråd. Bakom restaurangen ligger Arla och deras ostmärke Arla Unika som är Arlas finare sortiment av ostar som man främst hittar på restauranger och i vissa delikatessdiskar.

Arla Unika i Östermalmshallen

Arla Unika i Östermalmshallen är en liten restaurang med bara några bord – så tips är att boka bord i förväg om ni vill äta här. På menyn finns en handfull ostiga rätter, som ostpaj, croque madame eller tryffelrisotto. De har också en veckans rätt, som exempelvis Lasagne.

Ostfondue på Arla Unika

Vissa kvällar i höst serverar Arla Unika ostfondue och gillar ni det kommer ni älska Arla Unika’s variant. Jag var där i veckan och provade denna fondue som utan tvekan var den godaste ostfundue jag smakat. Fluffig, smält ost som smakats upp med champagne. Kripsiga cruditéer, cornichons och nybakat bröd att doppa osten i.

Man har såklart ett bra utbud av vin som passar perfekt till de olika osträtterna – till denna fondue rekommenderade de ett torrt riesling som passade perfekt. Mums!

Fikontarte med kefir

Vi ville även testa deras fikontarte med kefir till dessert och till den rekommenderades ett glas 1996 Château de Fesles Bonnezeaux som matchade perfekt.

Arla Unika i Östermalmshallen

I Östermalmshallen där Arla Unikas restaurang ligger finns även en ostbutik som vätter mot saluhallen. Där kan man köpa många av de ostar som finns i Arla Unikas utbud om man vill ordna en lyxigare ostprovning hemma! Alla detaljer finns på deras site här. Ett givet stopp för alla ostälskare!

Läs mer om Östermalmshallen

Jag var på Östermalmshallen när det var premiär för den nyrenoverade hallen. Läs mer om det här.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar