Restaurang Olli – ny Italiensk restaurang signerad Oliver Ingrosso.

Dela inlägget:

Restaurang Olli är kanske höstens stora snackis i krogstockholm. En italiensk restaurang som specialiserar sig på genuina rätter från södra Italien. Bakom restaurangen står Oliver Ingrosso – son till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso och bror till Benjamin och Bianca Ingrosso. Så det är ingen slump att restaurangen redan innan öppning hade en stor Instagramsida och varit fullbokad redan från start. Men min fru lyckades boka bord här på min födelsedag nyligen!

Restaurang Olli

Restaurang Olli ligger på Jakobsbergsgatan mitt i Stockholm city. Innanför entré finns en bar och fortsätter man kommer man in i en stor, luftig matsal. Till vänster ett öppet kök och DJ-bås jag kan gissa att Oliver ofta hänger i. Vi hade vårt bord 18.00 en onsdag och redan då var det helt fullsatt och hög stämning.

Restaurang Olli - ny Italiensk restaurang signerad Oliver Ingrosso.
Restaurang Olli - ny Italiensk restaurang signerad Oliver Ingrosso.
Restaurang Olli

Menyn på Restaurang Olli

Vi slog oss ner och beställde varsitt glas champagne att sippa på medan vi funderade vad vi skulle välja från menyn. Mycket att välja på – från antipasti, smårätter, pasta och risottos till fisk och kött. Vi fick hjälp att välja från vår supercharmiga Italienska servitör och beställde en rätt från antipasti-delen, en pasta och en stor köttbit att dela på.

Vår antipasti – hälleflundra, basilika, olivolja, citron & rostade fänkålsfrön (195:-) var en läcker rätt med optippat mycket hetta från fänkålen. Gott och fräscht.

Vi tog in en flaska Barolo till de kommande rätterna. Jag älskade de Baroloviner vi drack i Piemonte på min senaste resa till Italien och denna flaska var inget undantag. Supergod.

Calamarata Pomodoro con burrata

Nästa rätt var en enkel pasta med tomat, burrata och en mjuk chiliolja (255:-). Perfekt kokt pasta – riktigt al dente – och en mustig härlig sås. Med ett glas Barolo var detta verkligen som att komma tillbaka till Italien – fast godare!

Bistecca alla fiorentina på Olli

Bland huvudrätterna var det en kötträtt som stack ut – en Bistecca alla fiorentina på 500 gram. Perfekt att dela på tänkte jag. På vanligt italienskt manér beställer man tillbehör in separat. Vår servitör rekommenderade tunna skivor stekt potatis och karamelliserad fänkål. Sås? Nej det fanns inte ens på menyn.

Som väntat var det en rejäl portion perfekt stekt kött och tillbehör som var lika enkla som de jag åt på restaurangerna i Italien. Perfekt om man gillar denna typ av rena, avskalade rätter – och inte avskräcks av att clubsteken kostar 695:- plus tillbehören som gick på 75: – 85:- st.

Jag är ingen dessertperson och vi var bägge mätta efter att ha delat på dessa rätter, så även fast det fanns goda saker som tiramisu eller fattiga riddare bestämde jag mig för en affogato – vaniljglass med en shot espresso. Vår italienska servitör tyckte jag också skulle ta en form av limoncellodrink och hade en annan glass han gillade ännu mer. När den kom in var det ingen affogato men jag orkade inte krångla så vi delade på denna – som var en god, len pistageglass.

Sammantaget, härligt stämning – som det ju nästan alltid är när en restaurang är fullsatt. Musik i bakgrunden – inte så högt att man inte kunde prata men det dövade effektivt röster från borden bredvid oss. Härlig italiensk service och en meny som verkligen kändes genuint Italiensk.

Det går att dra på rejält här med fina viner och köra en längre meny – men man kan även ta in ett glas vin och en enkel pasta om man bara vill kolla in stället och känna av stämningen!

Restaurang Olli

Adress: Jakobsbergsgatan 21

Öppet: För lunch på vardagarna – från 16.00 alla dagar i veckan.

Fler nya restauranger i Stockholm 2022

Olli är bara en av flera nya restauranger i Stockholm 2022 – kolla in alla jag testat här.

Nya restauranger i Stockholm 2022

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...