Restaurang OCRA – ny restaurang i Norra Djurgårdsstaden

Dela inlägget:

Igår öppnade Restaurang OCRA i Norra Djurgårdsstaden. Bakom satsningen ligger ett rutinerat krögarpar – Jan Richter och Thomas Hulldin. Utöver restaurang Ocra har de Granero Bakery, Kolmilan, K4 Pampas och Steninge Bruk. Så det var med höga förväntningar jag gick hit, för en pressmiddag där vi skulle smaka lite av varje från menyn och kolla in lokalerna.

Restaurang Ocra ligger i en stor vacker gammal industribyggnad av tegel. Det nakna teglet är framtaget på innerväggarna, medan man på golvet lagt ett vackert klinker. Högt i tak och massor med sittplatser.

Restaurang OCRA
Restaurang OCRA

Vi startade kvällen i ett rum längst in i lokalen där vi fick prova lite av det som går under snacks/Brasseri i menyn. Till det ett glas av husets champagne’ – Alexandre Bonnet.

Restaurang OCRA

Inte bara vackert – detta var så himla gott. En lobsterroll som nog var den godaste jag smakat – med en generös bit hummerklo, chilimajo i en fluffig brioche. Iberisk bollota som verkligen smälte i munnen. Kalixlöjrom med rödlök, smetana och tunna strimlor friterad potatis. Skaldjurstaco med koriander och tomat. Ja, ni hör – och det var lika gott som det ser ut!

Granero Bakery – bageri och glasseria på OCRA 

På baksidan av huset finns även ett stort bageri som tillhör Ocra. Här bakar man bullar och bröd både till restaurangen och för fördröjning. Dessutom gör man egen glass och sorbet här. Här fick vi en helt nygjord, krämig champagnesorbet att rensa smaklökarna med innan det var dags att fortsätta kvällen ute i matsalen.

Menyn på OCRA Brasseri

Menyn på Octa Brasseri är inte uppdelad i förrätt/varmrätt, utan det är en rad mellanrätter – där vi smakade på ett urval. Även dessa levde helt klart upp till förväntingarna. Kantareller med sidfläsk var en supergod, gräddig, höstig toast. Små mustiga högrevssliders med oxmärg. Grillade gambas med vitlök och surdegsbröd från det egna bageriet. Ytterfilé av kalv med en sås på portvin, serverad med toppmurklor och potatispuré  Överlag riktigt mustiga och goda rätter med bra tryck!

Menyn på OCRA Brasseri

Desserter på Restaurang OCRA

Glass finns såklart på menyn eftersom man har en stor glassmaskin i bageriet – och tre sorter med ministrutar är ett givet val för glassälskaren på dessertmenyn. Gillar man choklad är det dock den bakade chokladkakan med vaniljglass och kolasås man ska välja. En riktigt mäktig all-in-dessert med en udnerbar mjukbakad, salt choklad. Detta är en perfekt avrundning på en middag här – och var man mot förmodan inte mött innan blir man det av denna dessert!

Sammantaget om Restaurang OCRA

Vilken härlig restaurang. Snyggt och modernt men ändå en känsla av historia tack vare den gamla tegelbyggnaden men inrett. En meny med  massa gott som de tillagade perfekt. 

Nu fick vi ju en extra bra service när det var en pressmiddag, så jag ser fram emot att gå hit igen som ”vanlig gäst” och prova OCRA igen. Kanske då deras a la carte del som öppnat inom kort där man serverar en mer klassisk trerättersmeny!

1 kommentar

  1. […] Restaurang Ocra ligger i en stor vacker gammal industribyggnad av tegel. Det nakna teglet är framtaget på innerväggarna, medan man på golvet lagt ett vackert klinker. Högt i tak och massor med sittplatser. Bakom satsningen ligger ett rutinerat krögarpar – Jan Richter och Thomas Hulldin. Utöver restaurang Ocra har de Granero Bakery, Kolmilan, K4 Pampas och Steninge Bruk. En stor meny med massa härliga mellanrätter, en separat matsal för a la carte och ett eget bageri. Läs mer om Restaurang OCRA i detta reportage. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...