Restaurang Mother Stockholm – F12-gruppens nya satsning där balansen i livet står i fokus.

Dela inlägget:

Idag öppnar Restaurang Mother – F12-gruppens nya satsning där ”balansen i livet står i fokus”. Mother ligger i det nybyggda Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan 19, ett kvarter från NK. Vi var där på pressvisningen igår och fick en liten försmak av Mother – och det både ser och smakar mycket lovande!

Lokalen är stor, öppen med högt i tak. 500 platser finns totalt uppdelat i olika sektioner, med långbord, runda bord och ett chambre separee. Man kan boka bord, men det kommer att finnas en stor andel obokningsbara platser för spontana besök.

 img_1328.jpeg
 img_1329.jpeg

Restaurangen öppnar redan 07.30 på morgonen för frukost och håller sedan öppet för lunch, fika, middag och drinkar innan de stänger 01.00.

När man går in i den stora lokalen ligger juicebaren direkt till höger. Här serveras färskpressade och kallpressade jucier till frukost och framåt kvällen blir dessa juicer ingredienser i drinkar. Fokus här i jucebaren är ekologiska råvaror och inget raffinerat socker, utan alternativ som björksocker för sötning. Man skall även enkelt kunna få goda drinkar utan alkohol. I baren finns även tre ekologiska öler på fat, en handfull ekologisk flasköl varav en är glutenfri och ekologiska viner varav många är naturviner. Alla trender vad gäller drycker just nu samlade i en bar med andra ord!

IMG_1316[1]
Pepperinha och en Wellness Collins – nyttiga drinkar!

Vidare in i lokalen. När man slår sig ner finns här inga vanliga menyer, utan man gör alla sina beställningar via en pekskärm som är inbyggd i bordet. Beställningen går direkt till köket och rätten serveras sedan vid bordet av Mothers ”runners”. När man vill betala gör man det enklast via Mothers egen app som man då först får ladda ner (ja – det finns gratis wi-fi i hela lokalen!). Alternativt trycker man ”nota” på pekskärmen och en servitör kommer och tar betalt. Här behöver man alltså inte vänta på att få beställa utan man är sin egen hovmästare.

Touchscreen där man gör alla beställningar.
Touchscreen där man gör alla beställningar.
Restaurangen har 40 meter kök där 29 kockar jobbar i olika stationer som Wrap, Bowl, Sallad, Roti och Grill.
IMG_1350
Vi fick testa små portioner från respektive station och favoriterna var ceasarsalladen, med bra tryck i majonnäsen och det grillade lammet som var fantastiskt. (På pressvisningen serverades allt på papperstallrikar men i vanliga fall serveras det på porslin).
IMG_1330 IMG_1331 IMG_1337 IMG_1341 IMG_1342
Fika- och dessertstationen är helt fri från vitt socker och här finns det kaffe, juicer, läckra bakverk och desserter som passar även de som äter vegansk eller glutenfri mat.

IMG_1344

Melker förklarar vad de olika desserterna innehåller!
Melker förklarar vad de olika desserterna innehåller!
Sammanfattningsvis är Mother en restaurang som verkligen ligger rätt i tiden, med ekologiska råvaror, naturligt socker och stort vegetariskt och veganskt utbud. Härlig storstadsstämning och god mat! Hit vill jag snart gå tillbaka och testa den ”riktiga” menyn!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...