Hur du äter all-inclusive buffé varje dag i en vecka utan att tröttna eller bli proppmätt!

Dela inlägget:

På ett all-inclusivehotell där buffén är lika omfattande som ett julbord är det lätt att tallriken blir en enda röra och att man redan efter två dagar har tröttnat på buffén. Här gäller det att tänka smart välja ett fåtal rätter per kväll, inte ta lite av allt. Det vill säga att till middagen bestämma sig för en förrätt, en varmrätt, kanske ost och så lite dessert. Till lunch kan man t ex göra en egen sallad som man varierar med kött eller fisk.

kycklingsallad, monterad direkt från buffen

På detta sätt tröttnar man inte lika lätt på buffén, som ofta är skapligt lik dag efter dag. Det kräver dock en gnutta självdisciplin då man blir frestad första dagen att ta lite av allt, men ge inte efter och märk sedan hur du kommer att uppskatta respektive dags middag ännu mer.

Så. Följ även dessa 5 enkla tips och få ut ännu mer av din all-inclusivebuffé!

1) Inventera buffén, gå omkring och se hela utbudet innan du tar din första tallrik.

2) Gör en plan – hur ser din 3-4 eller 5-rättersmeny ut idag?

3) Ta en liten portion av varje rätt. Låtsas att du är på en finkrog där man får många smårätter. Du kan ju alltid ta mer av din favorit i slutet om du mot förmodan fortfarande skulle vara hungrig!

4) Är det något som inte är supergott – lämna det. Genom att du tagit en liten portion blir spillet inte farligt.

5) Ät även desserter i småportioner. Även de som är duktiga på att hålla sig till sin plan under för- och varmrätt går ibland bananas på dessertbordet!

På det hotell vi bodde på sist fanns det dock fyra olika restauranger med tre olika kök – en grill, en asiatisk restaurang och en två med mer klassiskt smörgåsbordsliknande buffé. Ännu lättare här att inte tröttna på maten.

Så här kunde en typisk måltid för mig se ut på hotellets asiatiska restaurang:

   
   
 
Barnen körde mer pang på det de ville ha med en gång, ofta med fokus på kanariska saltkokta potatisar, revbensspjäll eller kyckling, majs och gurka. Eller på denna restaurang (som blev deras favorit) som serverade asiatisk buffé – stort fokus på vårrullar!

  
 Just med barn är det väldigt skönt att välja bufféalternativet. Så skönt att de alltid hittar något de gillar och får maten utan att vänta!

7 kommentarer

  1. Håller med dig!!!!! Fint inlägg! Kör faktiskt likadant här all inkl 2v liksom… Ofta mest sallad t lunch sen lite varierar t middag! Fina bilder! Ha det så bra! Kram L

    • Tack Anna – jo, att vi reser med barnen är en starkt bidragande faktor till att vi valde ett all-inclusivehotell sist!

  2. Jättebra tips! Jag har aldrig bott på all-inclusive hotell men kan tänka mig att man tröttnar lätt på maten om man måste äta samma mat varje dag. Dina tallrikar såg ju riktigt fina ut, precis som att vara på finrestaurang!

  3. Bra tips! Vissa bufféer kan ju ha tema-dagar också, hotellet jag praktiserade på kunde ha italiensk dag, asiatisk dag, bayersk dag, kanarisk dag o.s.v. 🙂 Och så vissa standardrätter m.m. som fanns varje dag.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...