fbpx
Matochresebloggen
Gran Canaria Okategoriserad

Bilutflykt till Bergen i Gran Canaria

Vi hade bestämt oss för att göra en heldagsutflykt till bergen här på Gran Canaria och började researchen på plats – men så svårt det var att hitta bra information. Vi var ute efter vingårdar, mysiga restauranger med grym utsikt och så vidare, men hade svårt att hitta vettig information.
Vi förstod dock att byn Tejeda högt uppe i bergen skulle vara ett mysigt område så vi hoppade in i vår hyrbil och styrde mot bergen. Branta och kurviga vägar tog oss högre och högre och väl uppe var utsikten fantastiskt och luften var otroligt frisk.


 Där det såg fint ut gjorde vi stopp och hittade på det sättet väldigt härliga platser.

Blommande mandelträd

  
 I Tejeda åt vi lunch på restaurangen Gayfa med bord på uteservering med fin utsikt över dalen.

 

 Kul med omväxling från buffén på vårt hotell, men den långa väntetiden (på grund av att vi kom just efter ett sällskap om 20 personer) fick oss att uppskatta hotellets buffé kanske ännu mer!

Vi startade med lite kanariska potatisar med röd mojo, oliver och chark.


Sedan en rustik kaningryta som även barnen åt upp med god aptit.

Så, ska ni upp i bergen, ta gärna vägen förbi Tejeda och ta er tid att stanna ofta när ni ser mysiga platser. De mest populära ställena att stanna och ta kort på är uppmärkta med kamerasymboler längs vägen.


 Och hittar ni (eller har tips på) någon härlig vingård med bra lunch eller lyxigt hotell med pool uppe i bergen, tipsa gärna i kommentarsfältet – det är något vi gärna vill pricka in på nästa bergstur här på Gran Canaria!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Maria
    8 januari, 2016 at 21:03

    Fantastisk utsikt, påminner ju om Teneriffa 🙂 Saknar vissa saker från det kanariska köket också..

Lämna gärna en kommentar