Restaurang Kasten bistro & vinbar – rustik elegans på Östermalm

Dela inlägget:

Kasten bisto & vinbar är den senaste restaurangöppningen signerad Jim & Jacob. Man håller till i en snygg lokal, ljus trots att den ligger en halv trappa ner från gatuplan på Fredrikshovsgatan. Här utlovas “rustik elegans i sin enkelhet med mycket av det goda och ett ständigt fokus på råvara och säsong”. 

Vi startade med en dry martini som kom in iskall med en god oliv, att sippa på medan vi kollade in menyn. Ett par snacks, fem förrätter, sju varmrätter och fem desserter – ganska mycket att välja på. 

Restaurang Kasten bistro & vinbar
Restaurang Kasten bistro & vinbar

Menyn på Kasten bisto & vinbar

Till förrätt delade vi på tre rätter som vi fick oss rekommenderade och till det tog vi in en flaska Pinot Noir som vår sommelier trodde skulle funka genomgående – vilket var ett bra tips. Ett kanonvin! Strax efter vi beställt fick vi in brödserveringen, som var ett nybakat fluffigt vetebröd och gott olivsmör.

Sen kom förrätterna in, med extra tallrikar så vi enkelt kunde dela.

Restaurang Kasten bistro & vinbar

Getostsravioli på en bädd av rödbetor var vacker och lät som en bra kombination, men rödbetan tog tyvärr helt över och getosten kände jag knappt smaken av.  Tysk sparris med sabayonne och hasselnötter var perfekt kokad sparris, en krämig sås och så gott med de knapriga nötterna till (som vi dock gärna hade fått fler av).  Den bästa förrätten var deras oxfilétartar med gruyerecreme, syltad shitake, botekrisp och limmstickeolja. Jag minns att jag älskade tartaren på deras första restaurang – Jim&Jacob (som även finns på deras andra krog Copine) så denna rätt i olika varianter är de bra på!

Till varmrätt beställde jag grillad piggvar på ben, som serverades med brynt smörhollandaise, pommes frites och sallad. För mig lite enkla tillbehör till en så fin bit fisk, men det kanske det är det man menar med “rustik elegans i sin enkelhet”. Gott var det i alla fall! 

Vi skippade dessert till förmån för en negroni – som serverades i ett tunt glas med en stor isbit och en generös skiva apelsin.

Sammantaget om Kasten

Härlig och avslappnad stämning och de håller vad de lovar, i termer av både rustik elegans och råvaror i säsong. Massor av bra viner på glas – och ännu fler på flaska. Vissa av de rätter vi tog hade potential att kunna vässas lite – men på det hela en riktigt bra matupplevelse!

  • Öppet: Alla dagar i veckan – lunch på vardagarna. Mellan 14-17 serveras en mindre meny i vinbaren. Där finns även drop-in platser om man inte lyckats boka bord och vill ta en spontanmiddag.
  • Adress: Fredrikshovsgatan 4, nästan nere vid Djurgårdsbron.
  • Deras webb hittar ni här.

Fler restaurangtips i Stockholm.

Kolla in alla mina restaurangreportage här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...