Restaurang Copine – Vi testar Jim & Jacobs nya restaurang på Östermalm.

Jag skrev tidigare om nya restauranger i Stockholm som jag var sugen på att testa. En av dem är restaurang Copine – Jim & Jacobs nya restaurang på Östermalm. Copine är franska för flickvän och tanken är att denna restaurang ska komplettera Jim & Jacob på Surbrunnsgatan.

Restaurang Copine – Jim & Jacobs nya restaurang på Östermalm.

Vi bokade tre veckor i förväg, på en onsdag, ändå fanns bara lediga bord 17.30 eller 20.30. Inte den tiden runt sju som är den optimala middagstiden alltså – det var fler än vi var är sugna på att testa denna nya restaurang. och hann före.

Vi valde den tidiga sittningen och var bland de första gästerna, men framåt 19 var det helt fullt i restaurangen inklusive deras chambre séparée och ett par barplatser vid köket. Restaurangen har stora fönster mot gatan, högt i tak och en modern, nordisk inredning. Golv och stolar i trä, ljusmålade, nakna väggar och mycket punktbelysning.

Restaurang Copine
Restaurang Copine

Menyn på Restaurang Copine

Menyn är lagom omfattande, med 13 förrätter, fyra varmrätter och fyra desserter. Några rätter från Jim & Jacob känner jag direkt igen, som det söta majsbrödet och råbiffen med rivet gravat ägg. 

Majsbröd på Restaurang Copine

Vi bestämmer oss snabbt för ”Beslutsångest” – deras avsmakningsmeny (595:-) som även den inspirerats av Jim & Jacobs ”meny för obeslutsamma”, med flera rätter som var identiska. En meny som ändras då och då men Hovmästaren avslöjar innan vad den innehåller denna kväll. De har inget vinpaket till, men vår hovmästare som visar sig ha ett stort vinintresse tar fram passande viner på glas till våra rätter.

Restaurang Copine

Vi startar med en öl – de har flera goda på fat – och får in tre små varma majsbröd. Förvånansvärt söta, men goda. Första serveringen är salami och inlagd strömming. Lite svaga smaker, strömmingen försvinner nästan helt på focaccian den kommer in på och salamin hade gärna fått ha lite mer tryck. 

Restaurang Copine

Vi får in ett gott rödvin och ”Råbiff J&J” – en av de mest populära rätterna från Jim & Jacob som fått hänga med även hit. Fint hackad ko med pepparrot & kapris som kommer in täckt av ett lager av riven gravad äggula. Snyggt, intressant och jättegott.

Restaurang Copine Råbiff

Nästa rätt är en mustig, höstig ravioli, fylld med pecorino och ricotta, som kommer in med hyvlad tryffel på en spegel av svampbuljong. Riktigt gott även detta.

Restaurang Copine Ravioli

Den sista varmrätten är piggvar med broccoli, zucchini, basilika & tomat . Perfekt tillagad fisk med lagom sälta. goda fräscha tillbehör och en fluffig sås som band ihop rätten.

Restaurang Copine Piggvar

Desserten var en grillad persika, som kom in på en tunn mandelkaka och en stor klick mousse på brynt smör. Så himla gott!

Restaurang Copine dessert

Här var vi mätta och nöjda, men när servitrisen lockade med hemgjorda praliner till kaffet kunde vi inte stå emot, trots att de kostade ytterligare 45:- per pralin. Kaffet kom in ljummet, men byttes ut mot nybryggt när vi sa till.

Sammantaget, en riktigt god middag, med vissa rätter (som strömmingen) som kan putsas på lite mer. Helt klart en restaurang jag kan rekommendera.

Fakta om Restaurang Copine

  • Prisnivå: Mellan
  • Webb & bordsbokning: Länk här. Tips om ni är 3-5 personer är att önska ett runt bord om ni gillar den sittningsformen.
  • Adress: Kommendörsgatan 23
  • Servering: Lunch måndag tlll fredag (dagens 135:-) , brunch på helgerna och middag måndag.-lördag!

Fler tips på nya restauranger hittar ni här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...