fbpx
Matochresebloggen
Restaurang Jim & Jacob
Restauranger i Stockholm

Restaurang Jim & Jacob – meny för obeslutsamma

I veckan var jag äntligen på Restaurang Jim & Jacob i Vasastan. Ännu en restaurang som jag länge velat testa, men som inte blivit av. Här är konceptet smårätter och tapas i en avslappnad karterskrogsatmosfär. Så här uttrycker Jim & Jacob sig själva:

Här är det okej att göra bort sig, kanske till och med slafsa en aning. Man får spilla, äta med händerna och slicka tallriken.

Restaurang Jim & Jacob – meny för obeslutsamma

Jag och min bror gick hit en ljummen försommarkväll och fick det sista bordet på den lilla uteserveringen som ligger på en innergård. Man tar sig dit via restaurangen, genom köket!

Restaurang Jim & Jacob köket
Restaurang Jim & Jacob innergård

För att slippa fundera på vad vi skulle välja från menyn gjorde vi det lätt för oss och tog in deras “meny för obeslutsamma”, där köket väljer ut ett antal rätter. Skönt att slippa välja och alltid kul att bli lite överraskad när rätterna kommer in.

Ljummen kväll och tapas tycker jag fatöl passar perfekt som dryck och här hade de dessutom mitt favoritöl Nils Oscar på fat – så valet blev enkelt!

Först får vi in ett litet mjukt nygräddat majsbröd som är lite av en klassiker här. Perfekt när man kommer hungrig och vill ha något att stoppa i sig medan man väntar på maten!

Restaurang Jim & Jacob Majsbröd

Sedan kommer maten in, med tre smårätter i taget. Små varma västerbottenbakelser med sikrom, krispiga majskycklingskroketter och en variant på ceviche. Grymt gott!

Restaurang Jim & Jacob tapas

Nästa servering är grillad sparis, färskpotais med ansjovis och forellrom och nygräddat tunnbröd. Ännu mer somrigt och riktigt gott det med.

Restaurang Jim & Jacob sparris, ansjovis

Räkspettet påminde lite om det jag gillade bäst på Punk Royale Cafe sist jag var där, gott och med tydlig grillad karaktär.

Restaurang Jim & Jacob räkspett

Sista rätten innan desserten var en an de populäraste rätterna på menyn (och vår servitris absoluta favorit). Råbiff med ett täcke av riven gravad, torkad äggula. Även den riktigt bra och kom in som en servering för två som man ät på lövtunna skivor rostat bröd.

Jim & Jacob råbiff

Finalen var pricken över i:t – rabarber med krust, vaniljglass och kolasås.

Jim & Jacob dessert

Så kul att gå ut och testa (för mig) nya restauranger som faktiskt lever upp till förväntningarna.Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök! En rätt som många tog in men som inte kom med i menyn var dessa små fisk-sliders som paret bredvid tog in. Dessa ska jag testa nästa gång – såg så goda ut!

Jim & Jacob sliders

Är det inte sommarväder så man kan sitta ute finns såklart en liten matsal inomhus också!

Jim & Jacob inomhus

Detaljer om Jim & Jacob

  • Prisnivå: Mellan.
  • Tapas 85:-st. Meny för obeslutsamma som vi tog: 495:- pp.
  • Adress: Surbrunnsgatan 38.
  • Webb: jimjacob.se

Har du ätit här? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar