Restaurang Cirkeln Sveavägen recension

Dela inlägget:

Tillbaka i Stockholm efter semestern – härligt ändå att vara tillbaka i stan med det utbud av restauranger vi har!  En god vän och jag bestämde oss för en middag efter jobbet, men var?
Både han och jag gillar att testa (för oss) nya ställen, så jag gjorde lite research och hittade en recension på DN På stan om restaurang Cirkeln som jag inte hört talas om tidigare men som fått hela 4 i betyg av DN och hade en meny som såg spännande ut (men hade en väldigt trist hemsida). Måste ändå testas tänkte vi.

Vi slår oss ner i den helt tomma restaurangen som finns i entréplan på det gamla ABF-huset på Sveavägen och vi är faktiskt (förutom några bargäster) de enda gästerna i restaurangen på hela kvällen. En handskriven meny på väggen visar den korta men intressanta menyn:

Restaurang Cirkeln Sveavägen Restaurang Cirkeln Sveavägen

Maten på Restaurang Cirkeln

Det är ju fortfarande sensommar så vi startar med att dela på en matjessill med brynt smör, kokt gotlandspotatis, gräddfil från Wapnö, gräslök och dill. Sillen har de lagt in själva och det är fem små läckra, spänstiga bitar. Till det en Hof på fat (den enda fatölen som fanns, men har de Hof är jag nöjd!). Supergott!

Restaurang Cirkeln Sveavägen

Vi fortsätter med fisk. En rimmad forell försiktigt bakad till 48 grader. Morot som är ugnsbakad i pressad apelsin och lagen har sedan ihop med tomat och lite tabasco blivit sås till rätten. Till den ett glas spanskt naturvin.  Otroligt gott.

Restaurang Cirkeln SveavägenRestaurang Cirkeln Sveavägen

Efter dessa goda rätter vill vi testa mer av menyn, så vi delar på deras ostbricka med svenska ostar – en ädelost, en camembert och en ocra. Till det hemlagad blåbärssylt, picklad blomkål och ugnsrostat krispigt surdegsbröd. Till det ett litet glas knastertorr sherry. Lite kalla ostar, men fina tillbehör och perfekt matchad dryck.

Restaurang Cirkeln Sveavägen

Vi ville även desserten på menyn så vi delar även på deras äppelkompott med hemgjord vaniljglass och kaksmulor. Svart kaffe och bland det lilla urvalet av whisky hittade vi en 14-årig Oban som vi tog en varsin liten tvåa av. Mums!
Restaurang Cirkeln Sveavägen
Så god och välkomponerad mat till relativt billiga priser med tanke på den höga nivån på både mat och dryck. Jag är ofta nöjd om jag känner att jag serveras mat jag skulle ha svårt att laga själv och varmrätten är exakt en sån rätt.
Lokalen lämnar  dock en hel del att önska. Här har man inte lagt minsta ansträngning för att få det mysigt – inga blommor, textilier, ljus eller annan belysning för utom taklampor. Men, en stimmig höstkväll när det är fullsatt här kommer man nog inte tänka så mycket på lokalen utan bara njuta av den goda maten. För den måste ni testa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...