Gör vardagen roligare i höst!

Dela inlägget:

Har ni läst inlägget om hur man kommer ur efter-semester-deppen kanske ni funderar på vad mer man kan göra för att känna sig energifylld och få ny inspiration i höst när man rimligen får leva vardagsliv mer än man är ute och reser.

Här är det jag kommer testa:

1) Laga nya maträtter – testa matkasse.

Även om vi går ut och äter ganska ofta så är det hemma vi äter flest måltider. Det känns dock som om vi kört fast lite i samma gamla maträtter. Vi har funderat på att prova någon matkasse men vilken?

Nu kommer vi att prova oss igenom de största matkassebolagens matkassar och göra reportage om respektive matkasses för- och nackdelar. Vi startar redan denna vecka med en ekologisk matkasse från Mathem och kommer sedan att testa oss igenom matkassarna från Linas, Citygross osv.

(Ni kanske har sett att en del ligestylebloggare testar matkassar. Vad som inte riktigt framgår är att de är sponsrade av matkassebolagen, inte testar olika sorter och får provision för alla nya kunder som klickar på deras länkar och blir kunder. Vi gör detta helt på eget initiativ och kommer att testa samtliga stora kassar så ni får en oberoende bild.)

2) Fler stora middagar hos oss

Vi har äntligen skaffat ett stort matsalsbord och nu i höst ska vi se till att styra upp lite stora härliga middagar hemma. Finns det något bättre en mörk höstlördag än att gå runt och laga mat halva dagen? Tänker att det ska bli lite fler reportage på bloggen om hemmamiddagar!

3) Drick mindre – men bättre vin.

Jag är intresserad av vin och gillar att hitta nya viner vi inte tidigare provat. Det har även gjort att det blivit vin till maten nästan varenda dag i sommar. Nu drar vi ner på antalet dagar i veckan vi dricker vin och satsar istället på riktigt bra viner. Jag kommer att börja tipsa på bloggen om de viner vi gillar bäst och vad de passar till. Ett bra spartips också – drick billiga viner på krogen och dyra hemma!

Rosé
Ett av våra nya favoritviner från i sommras – lite kraftigare och funkar även bra i höst till skaldjur!

4) Planera weekendresa – fantisera!

Nu har vi resan till Florida att se fram emot men jag har så många andra ställen jag skulle vilja åka på weekendresa till; bland annat till Polen, Island, Åland och så vore det så kul att åka till Frankrike igen. Lite som bloggen Fantasiresor kommer jag då och då göra ett inlägg om en plats jag drömmer om att resa till och länka till lite andra bloggare som redan varit där. Någon av fantasiresorna hoppas jag även blir av.

Bild lånad från visitaland.com
Bild lånad från visitaland.com

5) Testa nya restauranger på hemmaplan.

Vi har så mycket bra restauranger på hemmaplan att vi ju inte behöver resa utomlands för att äta riktigt gott. Att testa en ny restaurang är bland det roligaste jag vet. Jag har redan hunnit med att upptäcka en ny restaurang sedan semestern slutade – Cirkeln – och fler hoppas jag det kommer att bli i höst!

Några av favoritrestaurangerna blir det även återbesök på. I Oktober har vi bokat bord på den restaurang som är den jag gillar mest – Lilla Ego.

Sotad lax med soja, alger, päron, kålrabbi och misomajonäs – en av rätterna vi åt sist på Lilla Ego!

6) Kom igång med träningen igen – ta med en packad väska.

Har slappat alldeles för mycket i sommar. Det som funkar för mig i vardagen är att ta med en packad väska till jobbet på måndagen och sedan gå ner till SATS som ligger bara 100 meter bort och köra ett snabbt pass mitt på dagen när jag får en lucka mellan möten. Hellre ett kort pass än inget.

Att käka nyttigare hänger mycket ihop med träningen för mig. Tränar jag tänker jag automatiskt mer på vad jag stoppar i mig. Mer gröna blad och nötter, mindre vitt bröd!

Vad är dina tips för att vardagen ska kännas kul? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...