Restaurang CHiÔi – en härlig smakresa till Vietnam

Dela inlägget:

Jag älskar att prova nya restauranger och i fredags var jag med mina syskon och åt middag på Restaurang CHiÔi. En ny vietnamesisk restaurang mitt i Stockholms city på Mäster Samuelsgatan, på entréplan i ett nybyggt 8-våningshus.

Restaurang CHiÔi

När vi gick in denna fredag var det skön och uppsluppen after-workstämning. En DJ spelade musik och det var ganska hög volym, men inte så man inte kunde prata med varandra vid bordet.

Restaurang CHiÔi

Maten på Restaurang CHiÔi

Menyn på Restaurang CHiÔi består av tolv olika mellanrätter, fyra huvudrätter och två desserter. Mycket som såg gott ut, men jag frågade som alltid servitrisen vilka de godaste och mest populära rätterna på menyn var och så tog vi in ett gäng av dem. Sex mellanrätter och en huvudrätt att dela på för oss tre.

Efter en stund började rätterna komma in, en till två i taget. Först ”Grilled Red Prawns with Mothers Secret Sauce” – som var riktigt läckra med en fantastisk sås. Klart svåra att äta med de pinnar vi hade som bestick dock – så dessa fick vi hugga in på med händerna. Kladdigt men gott!

Nästa rätt var ”Grilled Lamb Chops with Lemongrass Salsa” – två perfekt grillade lammracks med en god salsa till.

Lamm choås Restaurang CHiÔi
Grilled Lamb Chops

”Pork Belly / Banana Blossom / Tamarind Dressing” var en liten sallad som var god, men inte samma tryck i smakerna som de tidigare, med några tunna bleka skivor av rätt smaklös pork belly.

Riktigt lyckad och snygg var däremot Sticky Rice with Asian Mushrooms. En rätt söt risrätt med massor av goda smaker och krunch från nötter. God, men lite enklare var ”Dra Aged Beef Tenderloin with Oyster Pepper Sauce”

Dry Aged Beef Tenderloin

Vietnamese Rice Crêpes

Den huvudrätt vi beställde var Vietnamese Rice Crêpes. Denna var tanken att man skulle äta i salladsblad, som man skulle fylla med innehållet i crepen. Kul rätt som jag inte sett tidigare och riktigt gott.

Vietnamese Rice Crêpes

Desserter på Restaurang CHiÔi

Det fanns bara två desserter på menyn, så vi beställde in bägge (ja, 2 av den ena som vi tyckte verkade goast) och delade på. Panko Fried Banana / Coconut Cream / Tapioca Pearls var så långt från en vanlig friterad banan man kan komma. Två skivor pankofriterad banan kom in i en liten skål med krämiga tapoicapärkor som kokat i kokosgrädde. Men en ännu läckrare var Sesame Bun / Ice Cream. En boll med friterade mungobönor på en bädd av jordnötsglass med fryst kokosnätskräm i botten. En perfekt avslutning på denna middag!

Sammantaget om Restaurang CHiÔi

  • Stor luftig och snygg lokal, med skön stämning och trevlig personal.
  • God och vällagad vietnamesisk mat, som dock var av den mildare sorten. Det var inga av de rätter vi tog in som hade någon chilihetta att tala om. Priser för shares ligger mellan 139 -215:- . Huvudrätterna mellan 185-245:- och desserterna kostade 115:-.
  • Öppet alla dagar för både lunch och middag.
  • Adress: Mäster Samuelsgatan 39. Deras webb hittar ni här’.

Fler vietnamesiska restauranger i Stockholm

Sedan länge har Minh Mat vid vasaparken utmärkt sig som en riktigt bra vietnamesisk restaurang i Stockholm. Även där riktigt god mat, men inte samma puls som på Restaurang CHiÔi.

Fler nya restauranger i Stockholm och Göteborg

Headerbilden; Hoa Binh, Vietnam!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...