Recension restaurang Ling Long på Riddargatan

Dela inlägget:

Restaurangen på Story Hotel på Riddargatan 6, bytte nyligen karaktär och namn till Ling Long. Här serveras ”mat med asiatiska smaker lagad på nordiska råvaror”.  Lokalen är luftig med högt till tak och inte trångt mellan borden. Industriell känsla med råa betongväggar som mjukas upp med trä och andra naturmaterial.

 Vi testade lunchen här, där man kan välja på Bibimbab med kött, fisk, fågel eller tofu (135:-) eller sallad som även den finns i fyra varianter (140:-).
 Bibimbaben var bra och kom med mör gårdskyckling, kimchi, böngroddar, marinerad gurka, broccoli, svamp och pocherat ägg.


Ännu läckrare var biff-tartarsalladen med sojabönor, cashewnötter, gurka, citrongräs och koriander. Till kaffet finns tre små desserter; biskvi (20:-), ingefärssorbet (40:-) eller en liten créme brule (60:-). Väldigt goda, men i minsta laget!


Bra och trevlig service och skön stämning. Inget ställe man bara slinker in på i det lite undangömda läget på Riddargatan och de allra flesta gästerna verkade liksom vi ha bokat bord i förväg på lunchen.
Bra upplevelse som gjorde mig sugen på att testa även middagen här, kvällsmenyn är självklart större men går i samma stil som lunchen.

Eller kanske svänga förbi baren någon kväll, förutom cocktails och bra fatöl finns en barmeny med rätter mellan 75-185:-.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...