Recension restaurang Ling Long på Riddargatan

Restaurangen på Story Hotel på Riddargatan 6, bytte nyligen karaktär och namn till Ling Long. Här serveras ”mat med asiatiska smaker lagad på nordiska råvaror”.  Lokalen är luftig med högt till tak och inte trångt mellan borden. Industriell känsla med råa betongväggar som mjukas upp med trä och andra naturmaterial.

 Vi testade lunchen här, där man kan välja på Bibimbab med kött, fisk, fågel eller tofu (135:-) eller sallad som även den finns i fyra varianter (140:-).
 Bibimbaben var bra och kom med mör gårdskyckling, kimchi, böngroddar, marinerad gurka, broccoli, svamp och pocherat ägg.


Ännu läckrare var biff-tartarsalladen med sojabönor, cashewnötter, gurka, citrongräs och koriander. Till kaffet finns tre små desserter; biskvi (20:-), ingefärssorbet (40:-) eller en liten créme brule (60:-). Väldigt goda, men i minsta laget!


Bra och trevlig service och skön stämning. Inget ställe man bara slinker in på i det lite undangömda läget på Riddargatan och de allra flesta gästerna verkade liksom vi ha bokat bord i förväg på lunchen.
Bra upplevelse som gjorde mig sugen på att testa även middagen här, kvällsmenyn är självklart större men går i samma stil som lunchen.

Eller kanske svänga förbi baren någon kväll, förutom cocktails och bra fatöl finns en barmeny med rätter mellan 75-185:-.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...