Recension restaurang Ling Long på Riddargatan

Dela inlägget:

Restaurangen på Story Hotel på Riddargatan 6, bytte nyligen karaktär och namn till Ling Long. Här serveras ”mat med asiatiska smaker lagad på nordiska råvaror”.  Lokalen är luftig med högt till tak och inte trångt mellan borden. Industriell känsla med råa betongväggar som mjukas upp med trä och andra naturmaterial.

 Vi testade lunchen här, där man kan välja på Bibimbab med kött, fisk, fågel eller tofu (135:-) eller sallad som även den finns i fyra varianter (140:-).
 Bibimbaben var bra och kom med mör gårdskyckling, kimchi, böngroddar, marinerad gurka, broccoli, svamp och pocherat ägg.


Ännu läckrare var biff-tartarsalladen med sojabönor, cashewnötter, gurka, citrongräs och koriander. Till kaffet finns tre små desserter; biskvi (20:-), ingefärssorbet (40:-) eller en liten créme brule (60:-). Väldigt goda, men i minsta laget!


Bra och trevlig service och skön stämning. Inget ställe man bara slinker in på i det lite undangömda läget på Riddargatan och de allra flesta gästerna verkade liksom vi ha bokat bord i förväg på lunchen.
Bra upplevelse som gjorde mig sugen på att testa även middagen här, kvällsmenyn är självklart större men går i samma stil som lunchen.

Eller kanske svänga förbi baren någon kväll, förutom cocktails och bra fatöl finns en barmeny med rätter mellan 75-185:-.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...