fbpx
Matochresebloggen
Mat

Recension restaurang Ling Long på Riddargatan

Restaurangen på Story Hotel på Riddargatan 6, bytte nyligen karaktär och namn till Ling Long. Här serveras “mat med asiatiska smaker lagad på nordiska råvaror“.  Lokalen är luftig med högt till tak och inte trångt mellan borden. Industriell känsla med råa betongväggar som mjukas upp med trä och andra naturmaterial.

 Vi testade lunchen här, där man kan välja på Bibimbab med kött, fisk, fågel eller tofu (135:-) eller sallad som även den finns i fyra varianter (140:-).
 Bibimbaben var bra och kom med mör gårdskyckling, kimchi, böngroddar, marinerad gurka, broccoli, svamp och pocherat ägg.


Ännu läckrare var biff-tartarsalladen med sojabönor, cashewnötter, gurka, citrongräs och koriander. Till kaffet finns tre små desserter; biskvi (20:-), ingefärssorbet (40:-) eller en liten créme brule (60:-). Väldigt goda, men i minsta laget!


Bra och trevlig service och skön stämning. Inget ställe man bara slinker in på i det lite undangömda läget på Riddargatan och de allra flesta gästerna verkade liksom vi ha bokat bord i förväg på lunchen.
Bra upplevelse som gjorde mig sugen på att testa även middagen här, kvällsmenyn är självklart större men går i samma stil som lunchen.

Eller kanske svänga förbi baren någon kväll, förutom cocktails och bra fatöl finns en barmeny med rätter mellan 75-185:-.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar