Recension restaurang Hillenberg

Dela inlägget:

Vi har följt Kockarnas Kamp på Tv4 och gillar verkligen Karl Ljung, en av de mest karismatiska kockarna i tävlingen. När jag hörde att han öppnat Hillenberg – en ny krog på Humlegårdsgatan 14 i Stockholm – blev jag därför sugen på att testa den.

Så, en regnig måndag beger jag mig med ett gäng vänner till Hillenberg. Den har fått lite blandade omdömen från bekanta som varit där, så det var inte med så höga förväntningar som jag gick dit. Först går jag av misstag förbi lokalen, där det tidigare låg en inredningsbutik.  Inne i lokalen möts man av en stor bar med plats för 50 personer där det finns en speciell barmeny. I matsalen ryms 100 gäster och det är gott om plats mellan borden så man inte hör exakt vad grannbordet pratar om. Det finns dessutom ytterligare en matsalsdel som dock endast är öppen på helgerna än så länge. Nordisk inredning framtagen av Okidoki! Arkitekter och konsten på väggarna kommer från Emanuel Röhss.

Baren på Hillenberg
Baren på Hillenberg
Matsalen på Hillenberg
Matsalen på Hillenberg
Vi börjar med en öl och de har ett bra utbud av t ex både alkoholfri öl och Ipa på fat. Menyn är lagom omfattande och har mat för både köttälskare och vegetarianer. Bland förrätterna till exempel Kokt hel kronärtskocka med vispat citronsmör (145:-), Tunt Skivad regnbåge med forellrom (135.-) eller Stekt Kalvbräss (175:-). Bland huvudrätterna Torsk med pepparrot (315:-), Viltköttbullar på hjort (195:-) eller Säsongens kål i buljong (195:-). ”Jag skulle vilja ha en kokbok med alla dessa rätter” utbrast en kompis i sällskapet och jag instämmer.

Till förrätt tar vi in bland annat Skaldjurstoast med hummer, krabba, räkor, kronärtskocka och tryffel (185.-) och Ankleverterrin med äpple, valnötter, Calvados och brioche (190:-).

Anklever
Anklever
Skaldjurstoast
Skaldjurstoast
Snyggt monterat och goda smaker, men aningen snåla portioner. Vi får dessutom in förrätterna utan att servitrisen frågar om vi vill ha ett passande vin till. När vi beställer det kommer det dock in snabbt.

Till varmrätt testar vi bland annat Filé och långkok på höstlamm med rotfrukter, sötsur dillsås och äpple (275:-) och Långkokt oxkind med sidfläsk, Karljohansvamp, morötter och potatispure (245:-). Även dessa rätter är vällagade även om oxkindsrätten påminner mer om en Boeuf Bourguignon.

Oxkind
Oxkind
Kalvfile
Kalvfile
Sammantaget god vällagad mat som inte överraskar men som levererar!

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...