Recension restaurang Hillenberg

Vi har följt Kockarnas Kamp på Tv4 och gillar verkligen Karl Ljung, en av de mest karismatiska kockarna i tävlingen. När jag hörde att han öppnat Hillenberg – en ny krog på Humlegårdsgatan 14 i Stockholm – blev jag därför sugen på att testa den.

Så, en regnig måndag beger jag mig med ett gäng vänner till Hillenberg. Den har fått lite blandade omdömen från bekanta som varit där, så det var inte med så höga förväntningar som jag gick dit. Först går jag av misstag förbi lokalen, där det tidigare låg en inredningsbutik.  Inne i lokalen möts man av en stor bar med plats för 50 personer där det finns en speciell barmeny. I matsalen ryms 100 gäster och det är gott om plats mellan borden så man inte hör exakt vad grannbordet pratar om. Det finns dessutom ytterligare en matsalsdel som dock endast är öppen på helgerna än så länge. Nordisk inredning framtagen av Okidoki! Arkitekter och konsten på väggarna kommer från Emanuel Röhss.

Baren på Hillenberg
Baren på Hillenberg
Matsalen på Hillenberg
Matsalen på Hillenberg
Vi börjar med en öl och de har ett bra utbud av t ex både alkoholfri öl och Ipa på fat. Menyn är lagom omfattande och har mat för både köttälskare och vegetarianer. Bland förrätterna till exempel Kokt hel kronärtskocka med vispat citronsmör (145:-), Tunt Skivad regnbåge med forellrom (135.-) eller Stekt Kalvbräss (175:-). Bland huvudrätterna Torsk med pepparrot (315:-), Viltköttbullar på hjort (195:-) eller Säsongens kål i buljong (195:-). ”Jag skulle vilja ha en kokbok med alla dessa rätter” utbrast en kompis i sällskapet och jag instämmer.

Till förrätt tar vi in bland annat Skaldjurstoast med hummer, krabba, räkor, kronärtskocka och tryffel (185.-) och Ankleverterrin med äpple, valnötter, Calvados och brioche (190:-).

Anklever
Anklever
Skaldjurstoast
Skaldjurstoast
Snyggt monterat och goda smaker, men aningen snåla portioner. Vi får dessutom in förrätterna utan att servitrisen frågar om vi vill ha ett passande vin till. När vi beställer det kommer det dock in snabbt.

Till varmrätt testar vi bland annat Filé och långkok på höstlamm med rotfrukter, sötsur dillsås och äpple (275:-) och Långkokt oxkind med sidfläsk, Karljohansvamp, morötter och potatispure (245:-). Även dessa rätter är vällagade även om oxkindsrätten påminner mer om en Boeuf Bourguignon.

Oxkind
Oxkind
Kalvfile
Kalvfile
Sammantaget god vällagad mat som inte överraskar men som levererar!

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...