Romme Alpin i februari 2020 – snöfattigt men kul!

Dela inlägget:

Efter en vecka i Verbier med familjen i julas och sedan en weekend i Voralberg med en kompis var suget efter mer skidåkning stort, men förväntningarna på skidåkning i Romme Alpin inte så höga. I lördags, när det var superfint väder åkte jag och sonen dock en heldag i Romme Alpin och hade det riktigt bra (trots att vi bara åkte på konstsnö, att många av våra favoritbackar inte var öppna och att snökanonerna sprutade för fullt hela dagen).

En snödimma över Romme Alpin…

Vi har fritidshus ca 20 minuter från Romme, så detta är backarna vi åker allra oftast i. Här har vi tragglat med barnen sedan de var små och nu klarar de alla backar galant. Runt jul är vi ofta här. då brukar Romme spruta för fullt för att få backarna riktigt bra inför sportlovet.

I år sprutade de fortfarande sista veckan i Februari, då vintern varit ovanligt mild och veckan innan var det plusgrader och regnade, så mycket snö försvann. Det är en märklig känsla när man vaknar upp till en klarblå himmel och sedan närmar sig Romme, där det ligger ett tjockt moln just över backarna, uppenbarligen skapat av snökanonerna.

10 nedfarter stängda – 23 öppna

I lördags var fortfarande 10 nedfarter stängda och 23 hade öppnat. Av de stängda var flera av våra röda och svara favoriter, som man fortfarande jobbade med att få åkbara, genom snökanoner och pistmaskiner som jobbade på även på dagen. Kolla in här hur många backar som är öppna just nu.

Vissa pister var helt ok, andra öppna backar var riktigt svåråkta med en grusliknande snö av hårda isklumpar.

Tips – åk inte i backar som inte är preparerade

I längtan efter off-pist åkte vi in på en av de backar där man sprutade för fullt med snökanoner. Inte så smart. Snön, som låg i stora högar var mer i form av is och snökanonerna vi passerade pepprade oss med en dimma av is som lade sig på oss som ett skal. Men visst var det vackert!

Otippat få i backarna

Trots att 10 backar inte var öppna var det ovanligt lite folk i backarna, vilket gav korta liftköer, korta köer uppe i Toppstugan och ingen trängsel från parkeringen när vi körde hem. Trots att detta, en solig lördag i slutet av sportlovet borde varit en av årets mest populära dagar. Trist för Romme Alpins ekonomi, men skönt för oss som var där!

Sammantaget – klart värt ett besök trots snöbristen! Speciellt som det natten innan vi åkte kom massor med nysnö och enligt prognosen ser det ut att vara minusgrader på nätterna i Dalarna närmaste veckan – så troligen är fler backar öppna nästa helg!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...