Till Miami i SAS Plus

Dela inlägget:

Till Miami i SAS Plus

Äntligen var det dags för vår resa till Florida! Vi hade en tidig flight, så vi satte alarmet på tjugo över fem. Jag smög upp och tog en snabb dusch, körde sedan fram bilen till vår port och packade in bagaget i bilen. Barnen väckte vi strax innan vi åkte och körde sedan mot Arlanda där vi förbokat parkering nära terminalen. Vi checkade in själva och jag såg att vi bara hade 3 minuters marginal innan incheckningen stängde. Pust! Gick ju bra, men kanske aningen för tight. En pigg man i SAS-uniform hälsade oss välkomna när vi gick till bagage-drop och frågar om vi ska till Miami, japp. Snart kommer man kunna göra immigration redan på Arlanda berättade han glatt. Vi fortsatte mot securityn och jag kom då på att vi bokat SAS plus-biljetter så vi kan ta expressingången förbi första kontrollen. Det handlar om några minuter man slipper stå i kön, ändå är det något jag verkligen uppskattar.

Bil till Arlanda Arlanda Fast track

Nya SAS-loungen på Arlanda

Vi letade oss sedan till SAS-loungen som ligger en trappa upp. Hit får man access med SAS plus-biljetterna. Lyxigt – barnen hade aldrig varit i någon flygplatslounge (och första gången även för mig i denna nya lounge). Vi högg direkt in på frukostbuffén. Inte stor som en hotellfrukost med äggröra och bacon, men flera sorters bröd, pålägg, kokta ägg, fil och müsli, gröt, juicer och kaffe. Wi-fi och massor med sittplatser vid bord och soffor. När vi bokade våra biljetter till Miami i våras skilde knappt priset mellan SAS Go och SAS Plus, så vi valde då detta alternativ. Mot den billigare SAS-go-biljetten skiljer sig reseupplevelsen på en rad punkter förutom access till loungen.

Sas-loungen ArlandaSas-loungen ArlandaSas-loungen ArlandaSas-loungen Arlanda

Byte i Oslo

Till Miami flyger SAS via Oslo, så på det första korta flyget får vi ännu mer frukost, innan vi landar i Norge för byte av plan. Även i Oslo hinner vi med en sväng i loungen när vi väntar. Den är identisk med loungen på Arlanda. Vi har det så skönt där att vi plötsligt inser att planet går om 20 minuter och får rusa till gaten där vi är de sista som går på – stressigt!

Till Miami i SAS Plus Till Miami i SAS Plus Sas Lounge Oslo

SAS-plus platser med extra benutrymme och wi-fi – i teorin

Väl inne på planet till Miami ser vi att de platser vi fått är längst fram i SAS-plus delen av planet där två av platserna har extra stort benutrymme. Sätena är större med mer benutrymme även i raden bakom och fritt wi-fi ingår. Ja, om det funkar alltså. Jag hade tänkt jobba stor del av 10-timmarsresan över men då wi-fi var trasigt just på detta flyg gick det inte som planerat. Men i teorin ska det funka och ingå. Det funkade heller inte på vägen tillbaka så oklart om detta är något att räkna med överhuvudtaget.

WI-fi SAS

Mat och dryck SAS Plus till Miami

Vi får varma handdukar att fräscha upp oss med och så valfri fördrink med salta mandlar till. Tidigt flyg, så jag nöjer mig med en tonic med is. Lunchen är en bra, men ganska ordinär flygplansbricka, med en liten förrätt på sallad och skaldjursröra, kyckling med potatisgratäng till varmrätt (alternativt torsk med broccolimos som enligt min fru var riktigt god) och en liten fruktkaka till kaffet. Även till lunchen ingår fria valfria drycker.

Mat och dryck SAS plus till Miami Till Miami i SAS Plus

Underhållning på flyget – bra teknik men få nya filmer

Det som alla oavsett biljettklass kan nyttja är det nya underhållningssystemet. Större skärmar ju ”finare” kategori man sitter i. Touchscreens med bra skärpa, stor som en iPad i SAS plus. Filmutbudet var dock lite skralt, jag brukar ofta hitta nya bra filmer på flyg som just släppts på bio men det fanns inte riktigt i detta utbud. T ex fanns ingen ”nyhets”- kategori alls. Av någon anledning textas inte filmerna på svenska, många inte ens till engelska, bara till kinesiska. Ok för mig som dessutom använde de brusreducerande hörlurarna jag nu testar (så ljudet är perfekt) men för vår 11-åring skulle text gjort upplevelsen klart bättre. På skärmen finns 3,5 mm uttag för vanliga hörlurar – perfekt för att kunna koppla in sina egna lurar som vi gjorde, även om det ingår små hörsnäckor i det kit man får vid sätet. På skärmen finns även ett USB-uttag för att ladda tekniska prylar man har med sig på resan.

Underhållning SAS Plus Underhållning SAS Plus Underhållning SAS Plus Underhållning SAS Plus

Och – vill man inte kolla eller lyssna på något från underhållningssystemet finns en hel vägg med magasin man kan låna.

Underhållning SAS Plus

Godis!

Ett par timmar till in i flygningen sov de flesta (utom jag och vår son). Då kom flygvärdinnorna till vår stora glädje med en korg med snacks och godis som de bjöd på. (Sonen hade frågat strax innan om vi inte kunde köpa godis, men ombord säljs bara stora taxfree-påsar, så perfekt att få lite godis på detta sätt!).

img_0219

Innan vi landade fick vi en till lättare måltid- konstigt hur hungrig man blir av att flyga fast man bara sitter ner! Sammantaget – riktigt bra flygupplevelse och när SAS plus är så här bra kommer jag fortsätta boka det istället för Economi även nästa gång om priset även då inte skiljer så mycket. Även om det såklart vore ännu skönare att åka business och kunna sträcka ut sig lika mycket som vuxen som vår son kunde göra i dessa stolar!

img_0203

Skulle ni vara redo att betala lite extra för ”plus” vid en långflygning som denna? Eller köper ni så billiga biljetter ni kan? Kommentera gärna!

Inlägget eller resan görs inte i samarbete med SAS, utan vi köpte biljetterna som vanliga passagerare. 

 

 

5 kommentarer

  1. Jag har aldrig tagit mig för att boka något extra förutom till San Francisco nu i september. Då körde vi duo-säten hos Air France men i övrigt var det vanligt ekonomi. Blir ofta snål och vill lägga pengar på destinationen istället, och resa ofta.

    Har dock bestämt mig för att spara till en riktigt fin flygbiljett framöver. Långt och dyrt ska det bli, har dock inte bestämt var eller när. 🙂

    • Hej,

      Jo, vi resonerar ofta likadant, men just SAS-plus tillägget var så lite extra att det var värt det! Tänker att jag även ska bli bättre på att samla poäng så man kan uppgradera med dessa på sikt!

  2. Jag älskar plus stolarna fast får man en 4-rad i econ är det ändå snäppet bättre så man kan ligga ner. Tyvärr går det ju inte att fälla upp armstöden mellan stolarna i plus.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...