Punk Royale – Gastronomisk dekadens!

Dela inlägget:

På Folkungagatan 128 ligger Punk Royale – en liten restaurang med 28 platser som drivs av Jocke Almqvist och Kalle Nilsson. 

 

Menyn beskriver de själva som ”Överleverans – Gastronomisk Dekadens” (600:-) och dryckespaketet ”Svalkad Strupe” kostar lika mycket. 

Exakt vad som serveras är på förhand hemligt och ändras dagligen, även om vissa rätter som ”Harry Boy” verkar vara stående inslag på menyn.  


Först – ett antal delikata smårätter som äts med händerna. 

   

 

Kaviar som serverades direkt på handen och till den en iskall nubbe.

   

 


En liten ål-omelett som lagas direkt vid bordet i en 300-grader varm panna. 

  

Räkor med pistagenötter på pinne

  

Pilgrimsmussla.

  

Friterade miniräkor med chili och längre bak Blodvåffla med bacon från Fäviken.

  

Bakat ostron som man får direkt i handen.

  

Anklever-smiley. På alla bord en hög med Lego som man kan pussla med.

Efter denna kavalkad av härlig fingerfood fick vi in extremt varma handdukar att tvätta oss med.

  

Sedan fortsatte rätter att komma in i en strid ström. De flesta fick en sista touch vid bordet av kocken.
  

 

 Svenska musslor.

 
”Fiskdamm”.
 

Mer supergod fisk med brynt smör.

 
Svensk bläckfisk med dill. Sedan kvällens mest udda rätt – ”Harry Boy”.
  
Den inleds med att en tänd cigg läggs fram på bordet på en tallrik. Sedan kommer små tartarer på hästkött in, vilka kocken toppar med askan från cigaretten!
  

Strax efter kommer kocken tillbaka – nu med ett hästhuvud!

  
Högrev bakad i 55 grader över natten

   

 

Råttfälla – fylld med ostbakelser.

Stor koncentration i köket, där man lägger stor vikt vid detaljer.

   

 


Dessertdax. 

  
Friterad brioche med vaniljglass. Magiskt god. Till det iskall punch, som man serverar sig själv ur en immig plunta.
Till kaffet kom det in en hink med chokladbollssmet, en tallrik kokos och två plasthandskar.
  

 


Kul gör-det-själv-kit och en perfekt avslutning på en middag som både var supergod och intressant. 



4 kommentarer

  1. Det ser ju ganska underhållande ut faktiskt! Själva har vi haft en intressant matdag idag. Det blev äggmacka med Kalles kaviar till lunch ( på en av Korsikas vackraste stränder). Sedan blev det baconlindade dadlar när vi kom hem till husbilen. Och till middag blev det spagetti Vongole (fast med frysta Coquinas-musslor från Spanien, kanske inte exakt samma?) I alla fall väldigt nöjda! 🙂

  2. En något udda upplevelse verkar det som de ville bjuda sina gäster på 🙂 Maten verkade relativt vanlig men allt runtomkring hade de verkligen spetsat till och dragit i riktning mot ytterligheter. Jag gillar skarpt folk/entrepenörer som tänker och vågar göra saker utanför boxen! Nu är jag inte köttätare, har de möjligtvis någon veggiemeny tror du?

    • De frågar om ev allergier när man bokar men jag tror det blir svårt att få till en ren veggiemeny, möjligen att man kan be att bara få fisk och skaldjur. @linnea

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...