Zagrebs Julmarknad 2017 – Europas bästa Julmarknad de senaste två åren!

Dela inlägget:

De senaste två åren har Zagrebs julmarknad utsetts till Europas bästa av organisationen European Best Destinations. Förra året var jag på plats för att kolla in denna jättesatsning där stora delar av Zagreb fylls med dekorationer, isskulpturer, underhållning och massor stånd med lokala varor som mat, dryck, souvenirer och hantverk. Riktigt mysigt och Zagreb är en perfekt weekenddestination som även har mycket att erbjuda utöver julmarknaden.

Julmarknaden i Zagreb 2017

I år öppnar Zagreb Advent den 2 december 2017 och håller på fram till 7 januari 2018. Hela programmet hittar du här. Vill du läsa mer om julmarknaden förra året hittar du det reportaget här.

Fler anledningar att åka till Zagreb i vinter

Förutom Julmarknaden finns det även mycket annat att göra en weekend i Zagreb. Bra restauranger, anrika lyxhotell, intressanta marknader och bra sightseeing. Jag har såklart skrivit även om dessa delar. Häng med!

Restauranger och barer i Zagreb

Zagreb har massor med bra restauranger och under min weekend hann jag bara testa en bråkdel, men jag frågade runt för att testa de mest intressanta och populära och tror de jag hittade är en bra start. Två av de jag gillade mest var Mali Bar och Noel. Läs om dessa och fyra restauranger till i Zagreb här

Hotell i Zagreb

Man kan hitta budgethotell som ligger centralt i Zagreb, men det coolaste hotellet är utan tvekan Hotel Esplanad, som byggdes 1925 för Orientexpressens passagerare och som varsamt totalrenoverades 2004. Här kan du läsa mer om Hotel Esplanad samt ett par andra enklare hotell och caféer med riktigt bra frukost!

Sigthseeing i Zagreb

Förutom julmarknaden, alla restauranger och barer och shopping finns det massor att upptäcka i staden. Börja med marknaden Dolac vid stortorget, ta bergbanan upp till Zagrebs historiska del – Strossmartre eller kolla in staden från ovan från utkiksplatsen Zagreb 360. Läs mer om Sightseeing i Zagreb här.

Flyg till Zagreb

I år verkar det bara vara Norwegian som flyger direkt från Stockholm till Zagreb och de flyger bara vissa dagar i veckan. Men en mängd andra bolag flyger till Zagreb med ett byte som gör att resan tar ca 4 timmar. Så åker man vid lunchtid på fredagen kan man strosa runt på julmarknaden senare samma dag!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...