Intressanta råvaror

Dela inlägget:

Vi har börjat storhandla via Mathem så när de erbjöd sig att skicka hem lite ovanliga råvaror tackade jag inte nej. Men när jag packade upp påsen blev jag lite brydd – gurkmeja, casava, kokosnöt och ätbara blommor – vad ska jag göra med det här?   Efter lite research hittade jag dock lite inspiration. Så, Casavan kokade jag först i saltat vatten i femton minuter, skivade den till pommes- storlek och ugnsbakade den sedan hårt i hög värme med vitlök och mycket olja. Svängde ihop en aioli och prydde det hela med de ätbara blommorna. Detta serverade jag som en förrätt att dela på nere vid bryggan. Succé!  Barnen älskade Casavan som kan liknas vid en mix mellan bröd och potatis, väldigt bra kostistens, lätt att jobba med och god! De ätbara blommarna var väldigt uppskattade!

   Gurkmejan blev en del i marinaden för kycklingfilé ihop med vitlök, ingerfära, lime och olivolja.  

 Här ska man kanska vara lite mer försiktig med gurkmejan än jag var. Den är väldigt skarp i smaken så lite räcker bra. 

Kul med nya råvaror som vi inte testat tidigare för att tvingas tänka i lite nya banor. Casavan gillade vi allihop så den kommer vi garanterat att köpa igen.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...