Brunch på Artipelag

Dela inlägget:

I Gustavsberg, 20 minuter med bil från Stockholms city ligger Artipelag. En stor konsthall och restaurang med ett underbart läge vid vattnet. En perfekt utflykt om man inte vill åka så långt, upptäcka något nytt, komma ut i skärgården och äta en god brunch.

IMG_8666

Stor och pampig entré till byggnaden som mest består av trä, glas och betong. Här finns dels en a la carté restaurang – Aprtipelag Restaurang – samt café- och buffédelen Bådan, som fått namn efter en stor del av berget som sticker upp ur golvet.

IMG_8668

Här finns läckra bakverk om man bara är sugen på en fika, men vi hade siktet inställt på brunchen.

IMG_8671

Detta är inte en klassisk bruchbuffé med ägg och bacon, utan snarare en riklig lunchbuffé.

IMG_8676

Dagens soppa och hembakt bröd. En station med räkor, varmrökt lax och inlagd strömming. En mellanstation med sallader och grönsaker. Och en varmrättsdel där det serverades bland annat inkokt lax, isterband, köttgryta, kantarelltortellini.

IMG_8719

Sedan även en liten ostbricka med brie, grönmögelost och marmelad. Fräsht och väldigt gott. Det var svårt att inte äta för mycket, inte minst med tanke på att det även fanns en stor dessertdel med hallonmousse med rostad choklad, chokladtårta, smoothies, frukt, småkakor…

IMG_8673 IMG_8727

Man kan välja mellan att sitta inne eller på den stora uteterassen, inramad av granar och tallar, med vacker utsikt mot vattnet.

IMG_8696 IMG_8758

Efter brunchen ville barnen gå tipspromenaden som leder besökarna runt området. Här har man byggt spångar längs med vattnet så även gäster i rullstol eller med barnvagn enkelt kan ta sig runt. Bra!

IMG_8747 IMG_8752

Tipspromenaden ledde oss även upp till takterassen och skulpturen som ser ut att vilja ta ett stort hopp ut i vattnet.

IMG_8768 IMG_8770

Konsten då? Just nu visas  utställningen ”Land meets water” med ”foton från mitten av 1800-talet till dagens tekniskt avancerade gestaltningar av mötet mellan naturens grundläggande element”. Men, vi hade med oss barnen som inte alls var lika sugna som vi på att kolla in utställningen, så vi bestämde oss för att åka hit en annan gång utan barnen. (Vi blev också intresserade av att återvända till Artipelags julbordsföreställning ”Alla kan äta julbord” med Lotta Lundgren och Erik Haag på scenen!).

Fakta om brunchen på Artipelag i korthet:

  • Adress: Artipelagstigen 1, Gustavsberg
  • Pris: Pris 275 kr med kaffe eller te
    • Barnpris 15 kr/år (t o m 12 år). Plättbuffé för barnen ingår.
  • Service: Snabb och trevlig
  • Ta er hit: Med egen bil eller med buss 468 som går ända fram till entrén.
  • Tre anledningar att åka hit: Maten, miljön och konsten.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...