Matochresebloggen
Matlagningskurs

Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö

Jag älskar ju matlagningskurser och har gått flera stycken, både hemma i Stockholm på T ex Restaurangakademien och hos Taylors & Jones, men tar även gärna chansen om den finns när vi är ute och reser. När vi får många år sedan var i Chiang Mai i norra Thailand gick vi på matlagningskurs hos “Thai Kitchen Cookery Centre” (det finns fortfarande kvar) och sist vi var på Koh Lanta fick vi en privatlektion hos kocken på vår favoritrestaurang som lärde oss att göra våra favoriträtter (och insåg till vår förfäran hur mycket smaktillsatser de hällde i…).
Idag var det dock barnens tur då vi (och lite andra bloggare med barn) fick komma och testa att laga mat hos Småkockarna på Lidingö Matstudio där det bland annat ges dessa matlagningskurser för barn.
När jag frågade barnen om de var sugna på att hänga med på denna kurs blev de eld och lågor. De är ofta med och lagar mat hemma och gillar extra mycket att baka. Men här skulle de själva få laga en hel rätt, från scratch.
Väl här började de med att ta på kockförkläde och mössa. Sedan startade matlagningen!
Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö
Skära, panera och steka torsk. Skala, koka och göra potatismos.
Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö  Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö
Kursledaren Madeleine visade hur man skär snygga gurkstavar och hur man hackar dill på ett effektivt sätt.
Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö Matlagningskurs för barnen hos Småkockarna på Lidingö
Sist, den roliga uppläggningen!
 P1050384 P1050386 P1050392
Så kul att se deras koncentration och att de klarade av att laga dessa rätter helt själva. Nu känner jag mig verkligen peppad på att de ska börja laga mer mat själva här hemma!
Vad tyckte barnen då?
Dottern: “Jättekul och roligt att lära sig en ny maträtt“.
Sonen: “Det roligaste var att skära
Kurserna kostar normalt 2495:- för fem gånger och det är ju ganska mycket pengar. Men, å andra sidan kostar många aktiviteter för barn som t ex Tennis minst lika mycket. Vill man uppmuntra ett intresse för matlagning hos barnen kan jag rekommendera denna kurs. Ni kan läsa mer om Småkockarna och deras kurser för barn här.

Du kanske också är intresserad av...

4 Comments

 • Reply
  Småkockarna – matlagningsskola för barn  – Liniz Travel
  1 juni, 2016 at 09:08

  […] som var på plats var även Diana, Annelie, Towe, Matstugan, Matochresebloggen, Jenny och Emma-Lou. Läs gärna deras inlägg också och gå in på instagram så hittar du massa […]

 • Reply
  Rosita
  1 juni, 2016 at 20:58

  åå så roligt det verkar! Och vilka snygga bilder du tar Christian!!

  Jag skulle så gärna vilja gå med sonen 6 år, men Lidingö är lite för långt och tiden knapp. Tyvärr får lillebror stryka på foten här för storasystrarnas många handbollsträningar …

  Men fantastiskt bra verkar det!

  • Reply
   christianmuda
   1 juni, 2016 at 21:25

   Tack Rosita! Ja, jättekul. Även om man inte har vägarna förbi Lidingö kan man ju inspireras till att göra något liknande hemma – förbereda en enklare rätt som barnen får göra helt själva. Det ska jag försöka göra lite oftare!

 • Reply
  Madeleine Morne
  7 juni, 2016 at 21:17

  Så fint & nyttigt inlägg ???

Lämna gärna en kommentar