Saker att göra i Budapest – topp 7

Dela inlägget:

Budapest – vilken underbar stad! Här fanns faktiskt allt jag hade hoppats på och lite till. Vi gjorde även en del utflykter utanför Budapest som jag återkommer till i ett senare inlägg. Både lokalt öl och vin är också värt ett eget reportage, men jag börjar med det som kanske är det viktigaste om man planerar en weekend i Budapest – de 7 saker som jag tycker att man ska försöka hinna med under en weekend!

Saker att göra i Budapest – topp 7

1) Ta en båttur  på Donau.

En båttur på Donau – floden som tidigare delade städerna Buda och Pest – är ett perfekt sätt att se många av stadens vackra byggnader. Man kan hoppa på en av de många stora båtar som trafikerar floden och till exempel äta middag i solnedgången, eller som vi – ta en egen privat tur med en liten motorbåt!

Saker att göra i Budapest - topp 7 Båttur i Budapest på Donau Saker att göra i Budapest - topp 7 Båttur i Budapest på Donau

2) Besök Fiskarbastionen

Fiskarbastionen (Halászbástya) är en av Budapests mest kända – och pampiga – byggnader. På toppen finns bland annat en terrass med fantastisk utsikt och man hittar här även Matteuskyrkan samt restauranger, barer och några hotell. Man kan promenera upp, eller ta bergbanan hela vägen till toppen.

Saker att göra i Budapest - topp 7 P1050563

3) Besök Hjältarnas torg

Hjältarnas torg bygges till världsutställningen 1896 som då hölls i Budapest. Idag är det ett av Budapests större torg som ligger i slutet av den pampiga Andreasboulevarden. I mitten av torget hittar man Millenium-monumentet vars centrala del innehåller ryttarstatyer av de sju hövdingarna som grundade Ungern under 800-talet.

Saker att göra i Budapest - topp 7 P1050589

4) Fika på Boscolo New York Cafe

I lyxhotellet Boscolo ligger New York Cafe – Budapests mest omtalade café. Med tio meter i takhöjd, marmor och guld i inredningen är det ett av de vackraste byggnaderna i Budapest och är sedan länge så populärt att man måste boka bord i förväg. Priserna är relativt höga för att att vara Budapest – ungefär som i Sverige – men klart värt ett besök!

Saker att göra i Budapest - topp 7

5) Ta en drink i solnedgången på takbaren 360 Bar.

Takbaren 360 är just nu Budapests hetaste takbar. Med hög, pumpande housemusik, en utsikt över hela staden från åttonde våningen och bra drinkar är detta ett hett tips för en drink innan maten för att njuta av solnedgången. Att det är ett av de populäraste ställena har dock sina nackdelar, det är fullt med folk och man ska ha tur för att få ett bord. Och bartendrarna, alla unga killar i solglasögon fokuserar mer på att vara coola än trevliga.

Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest

6) Ät på en Michelinrestaurang till fyndpris

Budapest har fem restauranger med en varsin stjärna i Guide Michelin. Priserna ligger ungefär på hälften mot Sverige för en meny med vinpaket. Den mest kända av de fyra är Costes, som 2009 utsågs till Budapest och Ungerns bästa restaurang och året därpå fick sin stjärna.

costes

7) Bo på ett lyxhotel till fyndpris

Inte bara mat och dryck är billigt i Budapest. Här finns även 5-stjärniga hotell som med Svenska mått ligger på ungefär halva priset. Vi bodde på Buddha Bar – ett supercoolt hotell med klubbkänsla i hela hotellet som går i toner av svart, rött och guld. Mer om Buddha bar i ett separat inlägg!

Saker att göra i Budapest - topp 7

Buddha Bar Hotel Budapest

Läs mer om utelivet i Budapest i detta reportage och om sju anledningar att bo på hotellet Buddha Bar.

Vad är dina tips om saker att göra i Budapest? Kommentera gärna så alla läsare får del av även de saker jag inte hann med!

10 kommentarer

  1. Jäklar vilket ställde det där Boscolo verkar vara! Måste definitivt hamna på listan av ställen att besöka om jag åker dit!

  2. Bra sammanfattning av höjdpunkterna och fina bilder! Båtturen var verkligen en speciell upplevelse. Själv började jag min rapport med utflykten till Szentendre. Tack för sällskapet dessa fartfyllda dagar!

    Anna, Travel on a Cloud
    http://www.travelonacloud.com

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...