fbpx
Matochresebloggen
Budapest Hotell Okategoriserad

Topp 7 saker att göra i Budapest

Budapest – vilken underbar stad! Här fanns faktiskt allt jag hade hoppats på och lite till. Vi gjorde även en del utflykter utanför Budapest som jag återkommer till i ett senare inlägg. Både lokalt öl och vin är också värt ett eget reportage, men jag börjar med det som kanske är det viktigaste om man planerar en weekend i Budapest – de 7 saker som jag tycker att man ska försöka hinna med under en weekend!

1) Ta en båttur  på Donau.

En båttur på Donau – floden som tidigare delade städerna Buda och Pest – är ett perfekt sätt att se många av stadens vackra byggnader. Man kan hoppa på en av de många stora båtar som trafikerar floden och till exempel äta middag i solnedgången, eller som vi – ta en egen privat tur med en liten motorbåt!

Båttur i Budapest på Donau Båttur i Budapest på Donau Båttur i Budapest på Donau Båttur i Budapest på Donau

2) Besök Fiskarbastionen

Fiskarbastionen (Halászbástya) är en av Budapests mest kända – och pampiga – byggnader. På toppen finns bland annat en terrass med fantastisk utsikt och man hittar här även Matteuskyrkan samt restauranger, barer och några hotell. Man kan promenera upp, eller ta bergbanan hela vägen till toppen.

P1050544 P1050563

3) Besök Hjältarnas torg

Hjältarnas torg bygges till världsutställningen 1896 som då hölls i Budapest. Idag är det ett av Budapests större torg som ligger i slutet av den pampiga Andreasboulevarden. I mitten av torget hittar man Millenium-monumentet vars centrala del innehåller ryttarstatyer av de sju hövdingarna som grundade Ungern under 800-talet.

P1050583 P1050589

4) Fika på Boscolo New York Cafe

I lyxhotellet Boscolo ligger New York Cafe – Budapests mest omtalade café. Med tio meter i takhöjd, marmor och guld i inredningen är det ett av de vackraste byggnaderna i Budapest och är sedan länge så populärt att man måste boka bord i förväg. Priserna är relativt höga för att att vara Budapest – ungefär som i Sverige – men klart värt ett besök!

boscolo

5) Ta en drink i solnedgången på takbaren 360 Bar.

Takbaren 360 är just nu Budapests hetaste takbar. Med hög, pumpande housemusik, en utsikt över hela staden från åttonde våningen och bra drinkar är detta ett hett tips för en drink innan maten för att njuta av solnedgången. Att det är ett av de populäraste ställena har dock sina nackdelar, det är fullt med folk och man ska ha tur för att få ett bord. Och bartendrarna, alla unga killar i solglasögon fokuserar mer på att vara coola än trevliga.

Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest Takbar 360 Budapest

6) Ät på en Michelinrestaurang till fyndpris

Budapest har fem restauranger med en varsin stjärna i Guide Michelin. Priserna ligger ungefär på hälften mot Sverige för en meny med vinpaket. Den mest kända av de fyra är Costes, som 2009 utsågs till Budapest och Ungerns bästa restaurang och året därpå fick sin stjärna.

costes

7) Bo på ett lyxhotel till fyndpris

Inte bara mat och dryck är billigt i Budapest. Här finns även 5-stjärniga hotell som med Svenska mått ligger på ungefär halva priset. Vi bodde på Buddha Bar – ett supercoolt hotell med klubbkänsla i hela hotellet som går i toner av svart, rött och guld. Mer om Buddha bar i ett separat inlägg!

Buddha Bar

Buddha Bar Hotel Budapest

Läs mer om utelivet i Budapest i detta reportage och om sju anledningar att bo på hotellet Buddha Bar.

Vad är dina tips om saker att göra i Budapest? Kommentera gärna så alla läsare får del av även de saker jag inte hann med!

Du kanske också är intresserad av...

10 Comments

 • Reply
  Jeanette
  8 juni, 2016 at 15:35

  Jäklar vilket ställde det där Boscolo verkar vara! Måste definitivt hamna på listan av ställen att besöka om jag åker dit!

  • Reply
   christianmuda
   8 juni, 2016 at 16:41

   Ja, Boscolos hotell är helt fantastiskt! Mer om det i kommande inlägg!

  • Reply
   christianmuda
   10 juni, 2016 at 09:23

   Ja, superhärligt hotell!

 • Reply
  Anna, Travel on a Cloud
  8 juni, 2016 at 16:19

  Bra sammanfattning av höjdpunkterna och fina bilder! Båtturen var verkligen en speciell upplevelse. Själv började jag min rapport med utflykten till Szentendre. Tack för sällskapet dessa fartfyllda dagar!

  Anna, Travel on a Cloud
  http://www.travelonacloud.com

  • Reply
   christianmuda
   8 juni, 2016 at 16:42

   Tack själv Anna, ska kolla in ditt inlägg!

 • Reply
  Helena FREEDOMtravel
  8 juni, 2016 at 19:56

  Fina bilder! Nu vill jag ju nästan åka till Budapest igen och göra sånt som jag missade 🙂

  Helena
  http://www.freedomtravel.se

  • Reply
   christianmuda
   10 juni, 2016 at 07:27

   Ja, jag känner också att det finns så mycket ber att se!

 • Reply
  Upptäck Budapest och sex andra städer i Ungern... - DISCOVERING THE PLANET
  5 februari, 2017 at 20:23

  […] i Budapest och Ruinbarer i Budapest. Christian från Mat och Resebloggen ger dig sina Topp 7 saker att göra i Budapest och 7 anledningar att bo på Buddha Bar Hotell i Budapest och berättar om Utelivet i Budapest […]

 • Reply
  pilla
  5 augusti, 2017 at 15:59

  Tänkte förhoppningsvis springa maran där i oktober. Bra guide, blev inte mindre pepp nu.

  • Reply
   christianmuda
   5 augusti, 2017 at 16:12

   Tack, så kul att du uppskattar guiden! Lycka till på maran!

Lämna gärna en kommentar