Ökensafari i Dubai med Knight Tours

Dela inlägget:

Är man i Dubai för första gången är det kul att en kväll åka ut på ökensafari i Dubai. Hela upplägget är så klart ganska turistigt men kul!
Vi åkte ut i öknen med Knight Tours, som är en av alla bolag som arrangerar ökensafaris. Deras turer hör inte till de billigaste, utan satsar istället på hög kvalité och drivs av en man som älskar kameler vilket gör att de har en egen kamelfarm med över 70 kameler!
Turen börjar med att man hoppar in i en stor Jeep och åker en knapp timme bil från Dubai. Vid öknen väntar sedan en vild berg-och-dalbana i jeepen uppför och nedför sanddynerna! Sedan gör vi ett stop vid kamelfarmen och tar lite selfies med dessa coola djur!
 Ökensafari med Knight Tours i Dubai
Vi åker vidare i öknen och kommer fram till ett uppdukat bord mitt i ute i öknen. Här får vi bubbel och smårätter medan vi avnjuter solnedgången, underbart!
Ökensafari med Knight Tours i Dubai Ökensafari med Knight Tours i Dubai Ökensafari med Knight Tours i Dubai  IMG_4493
Här finns även några kameler som vi vill får hoppa upp på. Sist vi var i Dubai med familjen var det bara barnen som testade att rida kamel, men nu passade jag på. Kul!
Ökensafari med Knight Tours i Dubai
När solen gått ner åker vi till Knight Tours Beduinby – en replika av en gammal beduinby. Här väntar en härlig middag med mezes och grillat.
P1050234 P1050240 P1050245 P1050248
Under kvällen får man testa olika saker, kopplade till gamla arabiska seder som att klappa en falk – fågeln som är symbolen för framgång. Ofta ser man shejker fotograferas med en falk och en populär jaktform är en där man tar hjälp av en falk som markerar bytet.
P1050233
Hennamålning är en stark tradition och det gör man än idag i Dubai traditionellt dagen före bröllopet. Förr i tiden hade beduinerna ”hennaparty”i tre eller sju dagar innan bröllopet. Så självklart kunde man få en hennatatuering här!
P1050237
Efter middagen börjar dansen på den stora scenen i mitten av alla bord. Först en man som snurrar varv efter varv efter varv med en stor vid klänning som efter ett tag byter skepnad och börjar blinka. Blev snurrig i huvudet bara av att titta på honom!
P1050250 P1050262
Avslutningsvis magdans, som ursprungligen kommer från Egyptien. Från förenade arabemiraten kommer dock en version av dansen där dansösen är lite mer påklädd och svänger vilt med sitt långa hår.
P1050267
Kul kväll, trots det turistiga upplägget. Det blev dock mer intressant när vår gudie Eslam kunde berätta mer om bakgrunden till de olika aktiviteterna på plats.
Guide Eslam från Knight Tours
Vår guide Eslam från Night Tours. Om ni kan be om en viss guide – försök att få honom, både supertrevlig och har kunnat svara på alla våra frågor!

Har ni varit på ökensafari? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

Resan till Dubai gjordes i samarbete med Dubais turistbyrå

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...