Matkassetest – Citygross ekologiska matkasse

Dela inlägget:

Då är vi inne på tredje veckan med matkasse och den här veckan har vi provat Citygross ekologiska variant.  Som vanligt går vi igenom alla detaljerna kring matkassen – från leverans, veckans recept och vad vi tyckte om matkassen som helhet.

Leveransen

Dagen innan bokad dag fick vi ett SMS med en länk där man kunde följa leveransen. Vi var inte hemma när maten kom men fick ett SMS när matkassen levererats. Tydligt och bra.

Citygross Ekologisk Matkasse

Vi packade upp kassen, som var en låda, och konstaterade att det fattades några varor som keso och purjolök. Irriterande men orkade inte göra något åt det.

Inga frysta varor

Citygross har som ambition att bara ha färska råvaror, så även fisken (som varit fryst i de tidigare matkassorna vi testat) var färsk. Godare, men kräver att man antingen planerar matlagningen efter bäst-före-datum på råvorna eller själv fryser in vid behov.

p1090322

Det allra mesta var ekologiskt i denna kasse. Bra!

Mat och recept i Citygross ekologiska matkasse

Det var två vegetariska recept av fem i denna kasse och sedan fågel, fisk och nötkött en dag vardera. Recepten kommer i en folder som har stor potential att bli bättre – framför allt bilderna på maten är konstigt komponerade och inget som direkt gjorde oss sugna på att laga rätten. Men när vi väl lagade maten var den i fyra fall av fem jättegod. Klart bättre än det såg ut på bilderna.

Citygross Ekologisk Matkasse

Barnen fick välja vad vi skulle börja med och det blev majs- och zucchiniplättar med spenatsallad och keso. Verkade lovande men blev tyvärr inte alls så gott. Barnen åt bara en var, sedan fick vi ta fram rester från förra veckan. Jag har sett andra recept på zucchiniplättar utan majs men med ost som jag tror kan vara godare.

Citygross Ekologisk Matkasse

Nästa dag var det pankopanerad kolja med rostad broccoli och potatispuré. Vis av erfarenheten från dagen innan gjorde jag en variant på koljan och istället för att baka den i ugnen dubbelpanerade jag dem i små bitar och stekte i smör. I receptet stod det att man skulle koka potatis och vispa/mosa ihop den. Men att vispa ett potatismos är inget bra tips, det är stor risk att det blir kladdigt och segt. Mos ska man pressa!

Citygross Ekologisk Matkasse Citygross Ekologisk Matkasse

Blev supergott och fick tummen upp av hela familjen.

Tredje dagen lagade min fru maten under viss protest då hon inte gillar att följa recept. Det var kycklingcurry med ris som hon valde och blev positivt överraskad över hur gott det var. Dock gjorde hon en variant med morötterna i grytan istället för att marinera dem och ha till.

Citygross Ekologisk Matkasse Citygross Ekologisk Matkasse

Fjärde dagen var det Dilldoftande nötköttsgryta med rostade jordärtskockor och morötter. Väldigt udda recept och jag misstänkte att varken jordärtskockorna eller dillen inte skulle gå hem hos barnen. Dillen hade ändå hunnnit bli vissen så det var ett lätt beslut att skippa den och som backup åt barnen rostade vi även potatis. Grytan blev supergod och vi vuxna gillade jordärtskockorna.

Citygross Ekologisk Matkasse

Sista dagen var det vegetariskt igen – kikärtsbiffar med citron och valnötter. Lätta att göra och supergoda. De serverades med kålsallad och ugnspotatis, men det hade egentligen inte behövts potatis till. Detta recept var det ingen som blev så sugen på när vi såg bilden i receptet men det var över förväntan gott.

Citygross Ekologisk Matkasse

Sammanfattning om Citygross ekologiska matkasse

 • Leverans: De skulle komma och leverera måndag kväll och kom 17.30. Bra!
 • Antal måltider: 5.
 • Pris: 799:- / 200:- rabatt första påsen för nya kunder
 • Varorna: Allt var bra men det fattades keso och purjolök.
 • Ekologiskt: I stort sett allt var ekologiskt – bra!
 • Recept: Tydliga steg-för-steg recept. Det saknades dock information om hur mycket av en viss förpackning som skulle sparas till en annan dag. Bilderna på maten var även riktigt oinspirerande.
 • Tidsåtgång: 20-30 minuter. I nivå med hur lång tid vi normalt lägger på vardagsmaten.
 • Gott: Mycket bortsett från zucchiniplättarna som ingen gillade.
 • Idéer vi tar med oss från veckans matlagning:
  • Kikärtsbiffarna med valnötter – ska vi abolut göra igen. Sparar det receptet!

Tips till Citygross på hur kundupplevelsen skulle bli bättre

 • Snyggare bilder. Lägg upp på en tallrik som visar hur rätten ska serveras istället för att konstla till det med att dekorera med råvarorna bakom!
 • Krångla inte till recepten.

Tidigare tester av Matkassar:

Vecka 1: Mathem
Vecka 2: Linas

Nästa vecka testar vi matkassen från Årstiderna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...