fbpx
Matochresebloggen
Åland Samarbete

Höstig skördefestmeny på Eckerölinjen

När vi åkte till Åland var det fint väder och vi åt lunch i bufférestaurangen. Vi hann då även med att njuta av det fina vädret på däck. Dagen vi åkte tillbaka till Sverige var det mulet och inte lika inbjudande på däck. Perfekt timing att vi på tillbakavägen hade bord bokat för oss i båtens à la carte restaurang!

Skördefestmeny på Eckerölinjen

När vi kört på bilen på båten gick vi direkt upp till à la carte restaurangen – och satt kvar där ändå tills vi var framme i Sverige igen. Vi vuxna valde deras Skördefestmeny medan barnen mixade med rätter från barnmenyn. Min fru erbjöd sig att köra bilen hem så jag kunde även testa dryckespaketet.

Menyn började med en fördrink lik den jag tog in på Indigo dagen innan. Men istället för Calvados var det Åländsk äppellikör, bränd på Smakbyn. Till förrätt serverades en len jordärtskockssoppa med kantarelltoast och till den en skördefestöl från Stallhagen samt en dill- och rönnbärssnaps. Höstiga smaker rakt igenom.

Skördefestmeny på EckerölinjenSkördefestmeny på EckerölinjenSkördefestmeny på Eckerölinjen

Till varmrätt tog jag och min fru gös med brynt smör, ägg och kräftstjärtar medan sonen testade köttalternativet från skördefestmenyn – Bourginon på nöthögrev och lamm från Ulsby gård. Supergott!

Skördefestmeny på Eckerölinjen Skördefestmeny på Eckerölinjen Skördefestmeny på Eckerölinjen

Och vad är mer höstigt än en äppelpaj med vaniljsås till dessert. Till den serverades ett Tokajivin och kaffe. Barnen tog en inte lika sofistikerad glass med paraply!

Skördefestmeny på Eckerölinjen Skördefestmeny på EckerölinjenSkördefestmeny på Eckerölinjen

Taxfree

Jo, vi hann faktiskt med en sväng i taxfreebutiken också. Var det något som återkom på alla ställen vi besökte på Åland så var det ölen från Stallhagen så jag plockade med mig några av deras Honungsöl hem.

Taxfree på Eckerölinjen

Weekendresan till Åland gjordes i samarbete med Visit Åland, men åsikterna är som vanligt mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar