Korvkurs hos Taylors & Jones

Vad kan passa bättre i present till en matintresserad man än en korvkurs? Så tänkte min fru och det var en perfekt present! I höstas fick jag ett presentkort på en korvkurs hos Taylors & Jones och efter sex månaders väntan (för så lång kö är det!) var det nu i veckan äntligen dags!

MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0002 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0003 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0004

Vi samlades i Taylors & Jones lilla butik på Hantverkaregatan i Stockholm ihop med sju andra korventusiaster. Efter lite historia om hur Taylors & Jones startades fick vi ett recept var på en viss korvsort vi skulle göra. Jag fick ”Andouille” – en fläskkorv smaksatt med caynenne, timjan, vitlök, svartpeppar och liquid smoke.

Nästa steg  var att mala köttet till färs, blanda i kryddorna och sedan massera blandningen i cirka fem minuter för hand tills den hade ”satt sig” och blivit lite kladdig.

MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0005 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0006 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0007 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0009

När smeten var klar skulle den vila en stund och i den pausen fick vi provsmaka några olika korvsorter och gissa vad det var vi åt; nöt, lamm eller fläsk och olika kryddor. Det är ju sån här korv man ska äta – som bara innehåller kött, salt och kryddor! Dryck får man ta med sig själv hit. Vi hade med några öl och lite vin liksom de flesta andra.

MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0010 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0011

Efter pausen var det dags att göra själva korvarna genom att fylla lammfjälster med smeten. Stor snabb maskin som man först fick packa med färs så det inte fanns några luftbubblor. Sedan gick det fort att fylla själva fjälstren.

MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0017 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0014MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0015

Inte fullt lika lätt däremot att knyta den långa korvslangen till små fina korvar. Det finns snygga sätt att göra det på men huvudsaken var att vi hittade ett sätt att dela upp korvarna på i lagom stora delar. Minst 27 korvar var skulle vi göra, då tanken var att alla på kursen skulle få med sig påsar med tre korvar av varje sort. Så, när kursen var klar gick vi glatt hem med ett par kilo hemgjord korv.

MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0020 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0021 MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0023 Korvkurs hos Taylors & Jones MATOCHRESEBLOGGEN.SE KORVKURS 20160208_0025

Till sist packade vi små påsar till alla deltagare med tydlig märkning om vilken sort det var. Kul kväll om man både gillar korv och är sugen på att börja göra egen korv. Jag har ju tidigare gått flera matlagningskurser på Restaurangakademien (både chokladkurs, vegansk matlagning mm) och jämfört med dem är denna kurs ganska avskalad och enkel, men bra. Och klart billigare då korsen hos Taylors & Jones kostar 750 kronor per person – då får man dessutom en stor påse korv med sig hem. Lite minus kanske att man endast får lite provsmak på korv som förtäring under kvällen. Då den startar 18.15 hinner man bli ganska hungrig innan man är klar med kursen. Här skulle två korvar med t ex surkål och god senap suttit perfekt!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...

Snöskovandring och vinterbad – Dolomiti Natural Wellness

Snöskovandring och isbad istället för skidåkning? Ja, andra dagen i Madonna di Campiglio var prognosen snö på förmiddagen...