Casa Cook – Vings nya boutiquehotell på Rhodos

Dela inlägget:

På vår kortvecka på Rhodos bodde vi på Casa Cook – Vings nya boutiquehotell på Rhodos. Ett helt nytt koncept som känns väldigt rätt i tiden; småskaligt och genuint med känsla för detaljer. Man riktigt känner lugnet och harmonin när man kliver in i den öppna lobbyn som leder vidare förbi restaurangen, baren och den stora poolen på vänster sida och gymmet på höger sida. Rakt fram leder en gång kantad av vatten vidare till de låga hotellrumslängorna med rum som alla har egen poolaccess.

Casa Cook Rhodos

Modernt inrett

Hotellet är modernt inrett i den avskalade boho-stilen med mycket vitt, rotting, marmor och trä som varit populärt ett tag nu. Stora gröna växter och några kelimkuddar som enda färgklickar. Tjocka grå handdukar och sköna avslappnade hängmattor.

Men inte bara inredningen är genomtänkt utan även vad man serverar på frukosten och i baren, de produkter som finns i badrummet och även att köpa i hotellshoppen i lobbyn avspeglar Casa cooks vision om en hemlik men lyxig känsla med bohemisk touch.

Avslappnad känsla

Alla är också väldigt trevliga och hela känslan är mycket avslappnad. Att det är 16-årsgräns bidrar förstås till lugnet och det här är inget hotell för de som söker party och närhet till Rhodos uteliv. Rhodos stad ligger en dryg halvtimme bort med bil och i närheten finns mest enklare små restauranger och barer. Casa Cook ligger inte direkt i anslutning till havet utan omgivet av berg knappt en halv kilometer från närmsta strand. Helt klart gångavstånd dock och man kan även hyra cykel och utforska omgivningarna. Dessutom är det ett hotell man gärna stannar på.

Rummen på Casa Cook

Vårt rum är inte stort men bra planerat och fint inrett i samma moderna stil som resten av hotellet med skön säng, stor garderob, stor rund spegel över skrivbord, två fåtöljer och så uteplatsen med två solsängar, fina stolar och så stege direkt ner i pool då förstås.

Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos

Rumslängorna är placerade i lite olika väderstreck och vi hade morgon- och förmiddagssol på uteplatsen, men eftersom det var över 30 grader hela dygnet var det inga problem att utnyttja den även på kvällen.

Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos

Poolen på Casa Cook

Vill man ändå ha eftermiddags- och kvällssol kan man hänga vid den gemensamma poolen där en DJ spelar musik från 17-23 varje dag. Grymt bra musik med så mycket bra låtar att jag var tvungen att Shazama flera av dem och skapade en Spotifylista som ni hittar här!

Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos Casa Cook Rhodos

Frukosten på Casa Cook.

Här finns allt man kan önska sig till frukost, från färskpressade juicer, en kock som steker pannkakor och lagar till äggen på beställning, frukter, yoghurt, bröd och sötsaker. Man kan antingen sitta i den stora restaurangen, eller utomhus vid poolen.

Frukost på Casa Cook Rhodos Frukost på Casa Cook Rhodos Frukost på Casa Cook Rhodos Frukost på Casa Cook Rhodos Frukost på Casa Cook Rhodos Frukost på Casa Cook Rhodos

Middagen på Casa Cook

Jag åt middag här första kvällen och sedan igen andra kvällen när min fru hade kommit fram. Här har de exakt den mat som jag hade sett fram mot att äta på Rhodos – klassiska grekiska rätter, perfekt tillagade.

Restaurangen på Casa Cook
Grillad bläckfisk, stekt ost och tzatsiki
Restaurangen på Casa Cook
Grillad fetaost med tomat och paprika
Restaurangen på Casa Cook
Färsk red snapper…
Restaurangen på Casa Cook
…som grillades och sedan benades ur vid bordet.

Här hade jag gärna ätit fler av våra måltider om vi inte hade haft så mycket annat vi ville göra på ön de dagar vi var här. Kul också såklart att testa fler olika restauranger. Och – prisnivån på restaurangen ligger såklart högre än på en enklare taverna vid stranden.

Faciliteter och saker att göra på Casa Cook

På hotellet finns ett stort gym och man kan även boka in yogalektioner, hyra en tennisbana eller gå upp till toppen av berget som hotellet ligger vid där ett litet kloster finns. Det sägs att för länge sedan var det ett par som inte kunde få barn som en kväll såg ett ljussken på toppen av berget. De klättrade upp dit och fann en liten madonnastaty. De tog med sig madonnan hem och nästa morgon var statyn borta och kvinnan var gravid. Men uppförde sedan detta kloster som har namnet Tsambika och sedan dess vallfärdar människor hit som har svårt att bli gravida för att be om ett barn. Får man sedan ett barn skall man döpa det till Tsambika eller Tsambiko och det finns tydligen mängder av människor här på Rhodos som heter just detta.

Vi har ju redan två barn men gick upp till toppen ändå en morgon innan solen stod så högt. Svettigt, men kul stigning och från toppen hade man en fin utsikt.

Tsambika klostret vid Casa Cook Tsambika klostret vid Casa Cook Tsambika klostret vid Casa Cook Tsambika klostret vid Casa Cook Tsambika klostret vid Casa Cook Tsambika klostret vid Casa Cook
Trots att hotellet var fullt kändes det aldrig trångt någonstans, varken vid frukosten, baren eller vid poolen, snarare tvärtom. Nu hade vi förvisso bil och gjorde utflykter till andra stränder och byar varje dag så kanske var det mer folk vid poolen mitt på dagen, men söker du ett lyxigt avslappnat hotell med vacker genomtänkt miljö känns det tryggt att säga att du kan hitta det på Casa Cook.

Vistelsen på Casa Cook gjordes i samarbete med Ving, men åsikterna är som vanligt mina egna!

4 kommentarer

  1. Hei:)
    Hvor lang tid brukte dere på å gå opp til klosteret på Tsambika? Hadde dere med guide,eller var det lett å finne veien selv?

    • Hej Lene, jag gick upp själv, det tog en halvtimme och var ganska lätt att finna stigen som var utmärkt med vita ringar målade på stenar. Håll till höger från utgången vid hotellet!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...