Hotell i Grindenwald – Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Dela inlägget:

Grindenwald i Schweiz är verkligen en typisk liten pittoresk alpby, inramad av höga bergstoppar – men vilket Hotell i Grindenwald är smidigast att bo på? Jag brukar alltid vilja bo mitt i backen om det är möjligt, men i Grindelwald i finns det faktiskt fördelar med att istället bo nära tågstationen. Från den kan man ta tåg – som bara tar några minuter – till de olika skidområdena First och Kleine Scheidegg, där det finns mängder av saker att göra utöver skidåkningen, som att åka upp till Top of Europe – en glaciär på 3454 meters höjd. Man kan utmana sin höjdrädsla i First Cliff Walk eller kasta sig ut från backen med ett segelflyg på ryggen!

Cliff Walk i First
Hissnande utsikt från First Cliff Walk
Jungfraujoch Top of Europe
Utsikten från 3454 meters höjd

Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Weekenden i Schweiz bodde jag ett stenkast från tågstationen, på 5-stjärniga Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald, i klassisk alpstil. Vi kom fram på kvällen när det redan var mörkt ute och denna syn var så vintrig och härlig!

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Hotellet består av en stor huvudbyggnad med fasad i mörkbrunt trä och klarröda fönsterluckor. Där hittar man restaurang, rum, skidförvaring och spa. Det finns även lite flera, större boendealternativ i friliggande chalets som förbinds med huvudbyggnaden med korridorer under mark.

Spa och wellness

Spa och wellness-delen känns klart mer nyrenoverad än resten av hotellet och är riktigt fräsch. Här finns finsk bastu, ångbastu och infraröd bastu – kalldusch och en ismaskin som producerar krossad is man kan behandla sig själv med. Från bastun finns en dörr ut om man vill rulla sig i snön efter en het bastu! Föredrar man att simma finns en stor pool som höll 29 grader. Kring den finns även vilstolar med utsikt över alptopparna. Att landa här nere efter en heldag i backen var helt underbart!

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Lounge och bar

Hotellet har en stor loungedel med bar, med ett bra utbud av vin, whisky och öl. Riktigt mysigt ställe att hänga på efter relaxen – innan middagen! Här fanns bland annat den lokala ölen 3970  – vars namn speglar höjden på berget Eiger man ser från hotellet. 

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald
Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Restaurangen

Själva restaurangen där man serverar både frukost och middag är också stor, i klassisk alpstil, med träpaneler på väggarna, heltäckningsmatta och vita, stärkta dukar.

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Just maten i restaurangen har lite förbättringspotential om man ska matcha resten av hotellets femstjärniga status. Jag (som visserligen kanske har lite högre krav än många andra) störde mig lite på små detaljer. Vi åt här första kvällen när vi kom fram och jag kunde snabbt konstatera att vissa rätter lätt kunnat bli klart bättre med lite mer kärlek och fler genomtänkta tillbehör. Exempelvis som denna råbiff jag åt första kvällen där jag skulle önskat fler klassiska tillbehör som en äggula, pepparrot och senap. Ska man servera formbröd till en rätt tycker jag de ska vara smörstekta – och sallad är alltid godare med lite dressing på!

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Sista kvällen åt vi på hotellet igen. Denna gång tog vi in fondue, som var ett klart mer lyckat – och okomplicerat val. Generöst med kött, krispiga pommes och goda såser till. Kul och socialt sätt att äta! Här ser ni några av de personer som jag hade nöjet att få umgås med här som också var bjudna hit till invigningen av nya kabinliften Eiger Express!

Frukosten på hotellet var dock riktigt bra, med allt från ägg, pannkakor, massor med pålägg, färsk frukt och stort utbud att nybakad bröd. Till och med bubbel om man vill starta sin dag så!

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Rummen

Här finns massor av fina, stora rum, många med balkong med en underbar utsikt. Jag fick dock ett litet rum utan balkong, men badrum som hade badkar, kaffemaskin och en liten kyl med bubbelvatten. Kändes dock lite bedagat och inte riktigt den 5-stjärniga upplevelse jag hade sett fram emot. Men, jag sov mest bara här så det kvittade!

Hotell i Grindenwald - Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Sammantaget om Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

Hotellet har fem stjärnor, men det är bra att veta att det var ett tag sedan hotellet renoverades (förutom relaxavdelningen som var superfräsch). Har man de förväntningarna blir man nog mer nöjd när man checkar in här. För, det ligger perfekt om man vill bo nära tågstationen i Grindenwald och är på många sätt så mysigt man tänker att ett alphotell ska vara. Inte minst när det snöade våra sista dagar och detta var det sista jag såg av hotellet denna gång!

Läs mer om Grindenwald

Weekenden i Grindelwald var en pressresa som Jungfrau-regionen ordnade. Åsikter och tankar som alltid mina helt egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...