Skidåkning i First, Schweiz – grymma backar och massor med uteserveringar

Dela inlägget:

Grindewald är en liten by med 4.000 invånare och härifrån går en kabinlift upp till toppen av skidområdet First. Detta område älskade vi, då det har massor med olika breda pister, härliga restauranger med uteterrasser i solen och roliga aktiviteter som ziplining och en hisnande cliff walk man kan gå utan extra kostnad. First har även ett perfekt läge om man gillar sol då bergen inte ligger lika tätt inpå som i Kleine Sheidegg som vi åkte tidigare i samma område, så det är mer solsäkert.

Strålande sol och fina pister

Vi hade en fantastisk dag här med strålande sol och då vi passade på att åka hit den andra dagen det var skidtävling i Wengen var det väldigt lite folk här, med korta köer till liftarna och gott om plats i backarna!

Skidåkning i FirstSkidåkning i FirstSkidåkning i FirstSkidåkning i First

Cliff Walk i First

Vi startade dock dagen med att gå First Cliff Walk – en kort promenadstig byggd kring en brant klippa dör kabinliften stannar i First. Magisk utsikt men inget för den höjdrädde!

Cliff Walk i FirstCliff Walk i FirstCliff Walk i FirstCliff Walk i FirstRestauranger med solterrasser i First

Efter ett par timmar i backen tog vi lunchpaus på Bergrestaurant First – en av alla restauranger med riktigt bra solläge och en fantastisk utsikt. Många åker upp hit bara för att äta lunch och jag förstår dem. Riktigt bra mat och denna utsikt – wow! Tips är att boka bord i förväg en solig dag.

Restauranger med solterrasser i FirstRestauranger med solterrasser i FirstRestauranger med solterrasser i FirstZiplining och First Glider

På en 800 meter lång stålvajer, upp till 50 meter upp i luften kan man susa fram över backen i 80 km timmen i Zip-lineattraktionen First Flyer. Och nyligen öppnade den liknande First Glider där man spänns fast liggande och sedan dras bakåt 800 meter för att släppas framåt och i ”Superman”-läge swisha fram ovanför backen. På sommaren kostar det extra att åka med dessa attraktioner, men på vintern ingår det i liftkortet. Superkul!

Zipline i FirstZipline i FirstZipline i FirstAfter Ski i Grindenwald på Chuglä Bar

Vi kom nu lite före högsäsongen men det fanns gott om ställen för en after ski innan vi tog tåget tillbaka till Interlaken. Vi gillade Chuglä Bar som dels har en uteservering men när solen gått ner var det skönare inne i deras stora plastigloo.

After Ski i Grindenwald på Chuglä BarAfter Ski i Grindenwald på Chuglä BarHelt underbar dag i First som har allt jag önskar av en skidort och lite till!

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...