Hotel Le Fitz Roy – underbart lyxhotell i Val Thorens

Dela inlägget:

Efter några dagar i La Plagne åkte vi vidare till Val Thorens och checkade in på Hotel Le Fitz Roy. Ett underbart lyxhotell i Val Thorens, mitt i byn, med en fantastisk utsikt och nära till allt! Redan när man checkar in på Hotel Le Fitz Roy märker man att detta är något extra. Någon tar hand om ens bagage och själv får man slå sig ner i någon av deras mjuka soffor i loungen och sippa på en kopp varm choklad medan man blir incheckad.

Hotel Le Fitz Roy  - underbart lyxhotell i Val Thorens

Rummen på Hotel Le Fitz Roy

Även rummen andas lyx, med ett stort badrum i marmor, sovrum med ett badkar och detaljer som minibar, projektor istället för TV och mycket plats för förvaring.

Hotel Fitz Roy  - underbart lyxhotell i Val Thorens
Hotel Le Fitz Roy - underbart lyxhotell i Val Thorens

Balkongen hade en riktigt kul utsikt mot backen – och även mot alla uteserveringar som körde after-ski varje dag – inte minst Le Fitz Roy’s egna after-ski med trubadurer som spelade.

På Le Fitz Roy hade man även en turn-down service, så när jag kom tillbaka till hotellet efter middag hade någon varit där,. bäddat upp sängen för att lägga sig och lagt en liten godis på kudden!

Spa och relax på Le Fitz Roy

I källaren finns en stor pool och bastu – och även möjlighet att boka behandlingar och massage. Finns ju inget som slår en bastu efter en lång dag i backen!

Spa och relax på Hotel Fitz Roy

Frukosten på Hotel Le Fitz Roy

Frukosten på Le Fitz Roy var verkligen något extra. I bufféväg allt man kunde tänka sig, från mängder av nybakat bröd och croissanter. Färsk frukt och yoghurt. Hemgjord granola, bacon och korvar. Det fanns även en a la carté för varma äggrätter som gjordes på beställning. Jag tog en ägg benedict först dagen som kan vara en utmaning – här kom den in perfekt med ett rinnigt ägg och fluffig hollandaisesås. Den andra dagen beställde jag två kokta löskokta ägg som även de kom in exakt som jag hoppades på.

Frukosten på Hotel Fitz Roy

Ski-in-ski-out

Le Fitz Roy ligger verkligen mitt i backen och man kan åka skidor ända till hotellet. Det finns en ingång från backen till en hiss som går direkt ner till rummet för skidförvaring, där alla rum har ett låsbart skidskåp med värme. Behöver man hyra skidor ligger det en skiduthyrning bara några meter från hotellet.

Sammantaget om Le Fitz Roy

Ett helt underbart hotell. Priset för ett dubbelrum med frukost ligger runt 500 euro per natt för två personer. Men ändå prisvärt anser jag. Från riktigt bra service, superfint rum, perfekt läge och en fantastisk frukost. Ja, det fanns inget här jag saknade över huvudtaget! Totalt finns det fyra femstjärniga hotell i Val Thorens, detta är ett av dem. Vill man ha ett billigare alternativ finns även fem stycken 4-stjärniga hotell och såklart även massor med billigare alternativ.

Ni hittar hotellets hemsida här.

Vistelsen i Val Thorens var del i en pressresa arrangerad av den franska turistbyrån. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...