Hotel Carlina i La Plagne – prisvärt hotell i Franska alperna!

Hotel Carlina i La Plagne ligger mitt i backen i Belle Plagne som är en av de mest centrala av de 11 byar som ingår i skidområdet La Plagne (som ni kan läsa mer om här). Och med tanke på läget ett klart prisvärt hotell i Franska alperna. Det finns heller inga lyxhotell i La Plagne, utan 4-stjärniga hotell som detta är de finaste som finns här. Med den familjeprägel La Plagne har passar det utmärkt. Mysiga rum, en riktigt bra frukost och många gäster äter även sin middag här då det finns halvpensionspaket där det ingår midddag.

Rummen på Hotel Carlina

Det finns tre typer av rum; enkla rum utan balkong, familjerum och så dubbelrum, som jag hade med balkong mot backen i klassisk alpstil. Träpanel på ena väggen, omålade snickerier och ett robust skrivbord i trä. Badrum med badkar och två stora garderober. Heltäckningsmatta på golvet. Enkelt men fräsht.

Hotel Carlina i La Plagne - prisvärt hotell i Franska alperna!

Uteserveringen på Hotel Carlina

Hotellet har en stor utservering där vi åt lunch när vi kom fram till La Plagne. På menyn klassiska enklare rätter som fransk löksoppa, ceasarsallad eller dagens fisk. Och med denna utsikt var det en så härlig lunch!

Uteserveringen på Hotel Carlina

Uteserveringen på Hotel Carlina

Restaurangen på Hotel Carlina

Hotellet har även en restaurang inomhus där frukost och middag serveras. Många gäster har halvpension där middag ingår och vi åt den middagen här en kväll. Det var en meny där man får välja en förrätt, en varmrätt och dessert av tre alternativ. Vi startade med en lokal variant av spritz, sedan en len jordärtskockssoppa och så fläskfilé med broccolli. Enkla rätter men vällagat. Sedan kom en kille med en ostvagn där man fick peka ut vilka ostar man ville ha. Detta var en höjdare – ostarna här är fantastiskt bra! Även desserten jag tog – en citrontartlette var lyckad. Överlag en god middag som även den är prisvärd

Restaurangen på Hotel Carlina

Frukosten

Frukosten på Hotel Carlina var även den bra, med en stor brödbuffé med nybakade baguetter, croissanter och pain au chocolat. Goda ostar och chark och man kunde även beställa in omelett som gjordes a la minuté, om man inte ville ta kokta ägg och äggröra som fanns på buffén.

Gym & spa

Det fanns ett litet gym och även ett spa med en pool, bubbelpool, bastu och ångbastu. Jag körde så hårt i backen att jag inte orkade träna när jag kom tillbaka till hotellet – men bastun däremot var riktigt skön att hänga i innan middagen.

Hotel Carlina - prisvärt hotell i Franska alperna!

Hotel Carlina – prisvärt hotell i Franska alperna!

Jag tror Hotel Carlina är representativt för La Plagne. Prisvärt och med perfekt ski-in-ski-out läge. De flesta hotell här ligger i backen. Perfekt för familjer eller skidåkare som inte vill resa budget men ändå inte spendera allt för mycket – och fokusera på skidåkningen! Överlag stämmer det på hela skidorten La Plagne – som ni kan läsa mer om här.

Pris för ett dubbelrum för två personer startar runt 190 Euro per natt inklsuive frukost.

Vistelsen i La Plagne var del i en pressresa arrangerad av den franska turistbyrån. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...