Första resan 2021 går till Sälen!

Dela inlägget:

Den första resan 2021 går till Sälen, för nu längtar vi verkligen efter riktigt vinterväder! Vi har tillbringat jul och nyår på fritidshuset i Södra Dalarna och hade såklart hoppats på riktig vinter så vi kunde åka lite skidor i Romme som bara ligger 20 minuter bort och skidskor på Runn.

Men, både snön och kylan lyste med sin frånvaro och det blev en mild och grön jul – vackert – men inte så vintrigt!

En av de kalla dagarna blev det ett tunt lager is närmast stranden!

Vi hade en riktigt mysig jul och nyår ändå ihop med min frus familj, med heta bastubad och kalla vinterbad i Runn, goda middagar, långa promenader, spel och film på kvällarna. Fyra i rad blev en ny favorit bland spelen och vi började kolla på gamla Bond-filmer, älskar dessa!

Vi gjorde även en utflykt till Gyllbergen ett par dagar efter nyår. Ett naturreservat på ett berg som är knappt 500 meter högt. Här fanns det verkligen snö och suget efter riktig fjällsemester blev ännu större!

Gyllbergen utanför Borlänge

Så sista dagarna av hans jullov åker nu sonen och jag fyra dagar på en spontanresa till Sälen!

Första resan 2021 går till Sälen!

Jag har varit i Åre massa gånger man faktiskt aldrig i Sälen, så detta ska bli så kul! Mindre än tre timmar med bil från fritidshuset är detta också en nära resa för oss från södra dalarna, där vi kan åka tidigt på morgonen och vara i backen redan innan lunch!

Sälen blir ju också en helt annan upplevelse än Romme, med fyra skidsystem, massor av intressanta restauranger och så ska vi bo på det klassiska Högfjällshotellet som ser så fint ut!

Första resan 2021: Sälen

Men hur funkar allt i Sälen? Hur är backarna? Kan man åka skidor mellan de olika skidområdena och hur är restaurangerna? Det kommer jag såklart ta reda på och skriva om här på bloggen!

Säkerhet i Sälen 2021

Sälen har som alla andra skidorter ställt in after-skin i år och gjort massa fler åtgärder för ett ”säkert” – skidåkande, som stavlängds avstånd i liftköerna, ökat avstånd i liftarna, max fyra personer i varje sällskap på restaurangerna osv.

Första resan 2021 – Häng med på Instagram!

Som vanligt när jag reser till en ny plats är jag lite extra aktiv på Instagram stories. Kolla in flödet på mitt instagram här – eller prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du ett mail varje söndag med länk till alla nya inlägg!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...