Första resan 2021 går till Sälen!

Dela inlägget:

Den första resan 2021 går till Sälen, för nu längtar vi verkligen efter riktigt vinterväder! Vi har tillbringat jul och nyår på fritidshuset i Södra Dalarna och hade såklart hoppats på riktig vinter så vi kunde åka lite skidor i Romme som bara ligger 20 minuter bort och skidskor på Runn.

Men, både snön och kylan lyste med sin frånvaro och det blev en mild och grön jul – vackert – men inte så vintrigt!

En av de kalla dagarna blev det ett tunt lager is närmast stranden!

Vi hade en riktigt mysig jul och nyår ändå ihop med min frus familj, med heta bastubad och kalla vinterbad i Runn, goda middagar, långa promenader, spel och film på kvällarna. Fyra i rad blev en ny favorit bland spelen och vi började kolla på gamla Bond-filmer, älskar dessa!

Vi gjorde även en utflykt till Gyllbergen ett par dagar efter nyår. Ett naturreservat på ett berg som är knappt 500 meter högt. Här fanns det verkligen snö och suget efter riktig fjällsemester blev ännu större!

Gyllbergen utanför Borlänge

Så sista dagarna av hans jullov åker nu sonen och jag fyra dagar på en spontanresa till Sälen!

Första resan 2021 går till Sälen!

Jag har varit i Åre massa gånger man faktiskt aldrig i Sälen, så detta ska bli så kul! Mindre än tre timmar med bil från fritidshuset är detta också en nära resa för oss från södra dalarna, där vi kan åka tidigt på morgonen och vara i backen redan innan lunch!

Sälen blir ju också en helt annan upplevelse än Romme, med fyra skidsystem, massor av intressanta restauranger och så ska vi bo på det klassiska Högfjällshotellet som ser så fint ut!

Första resan 2021: Sälen

Men hur funkar allt i Sälen? Hur är backarna? Kan man åka skidor mellan de olika skidområdena och hur är restaurangerna? Det kommer jag såklart ta reda på och skriva om här på bloggen!

Säkerhet i Sälen 2021

Sälen har som alla andra skidorter ställt in after-skin i år och gjort massa fler åtgärder för ett ”säkert” – skidåkande, som stavlängds avstånd i liftköerna, ökat avstånd i liftarna, max fyra personer i varje sällskap på restaurangerna osv.

Första resan 2021 – Häng med på Instagram!

Som vanligt när jag reser till en ny plats är jag lite extra aktiv på Instagram stories. Kolla in flödet på mitt instagram här – eller prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du ett mail varje söndag med länk till alla nya inlägg!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...