Lägenhetshotell på Miami Beach – Churchill Suites Monte Carlo

Dela inlägget:

När vi reser hela familjen fördrar vi ofta att hyra eller byta lägenhet framför hotell. Dels för att man ofta får klart större plats, men även att man kan laga en del mat själv, vilket är smidigt när vår dotter äter en kost utan gluten och laktos. Det blir dessutom klart billigare (och nyttigare) att äta en del måltider hemma.

Lägenhetshotell på Miami Beach – Churchill Suites Monte Carlo

När vi hade bokat vår kryssning från Miami planerade vi in tre nätter i Miami innan kryssningen. Sist vi var i Miami bodde vi först två nätter på South Beach, vilket inte var optimalt för en familjesemester med tanke på att det är stadens partykvarter! Vi kollade därför denna gång lite vidare längs hela Miami Beach.

Efter lite jämförelser bestämde vi oss för Churchill Suites Monte Carlo som såg bra och prisvärt ut på North Beach. Precis vid havet med balkong mot stranden. Så det bokade vi för denna Miamivistelse.

När vi landat på MIA tog vi en taxi till hotellet (25 minuter – 40 USD) och checkade in.

På sjunde våningen av 20 låg vår lägenhet, med ett stort sovrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där det fanns en bäddsoffa för barnen. Inte helt optimalt att de inte hade egna sängar men det funkade.

Lägenhetshotell på Miami BeachLägenhetshotell på Miami Beach

Två pooler och solstolar på stranden

Hotellet var faktiskt lika bra som utlovat med två pooler – en på femte våningen där det även fanns en stor bubbelpool.

Lägenhetshotell på Miami Beach

Lägenhetshotell på Miami Beach

På bottenvåningen fanns en djupare pool för att simma eller leka i. Härifrån fanns en utgång till stranden, där hotellet hade egna solstolar och ett litet hus där man kunde hämta kallt vatten eller låna strandleksaker.

Lägenhetshotell på Miami Beach

Miami North Beach

Norra delen av Miami Beach är lika fin som den södra, men lugnare. Härlig mjuk sand och inte långgrunt så man kommer snabbt till djupt vatten om man vill simma.

Lägenhetshotell på Miami BeachLägenhetshotell på Miami BeachLägenhetshotell på Miami BeachLägenhetshotell på Miami Beach

Att laga egen mat på semestern

Vi gillar att laga mat och både jag och min fru tycker om att kolla in utbudet i mataffärer utomlands. Första dagen när vi kommit fram gick jag en sväng och handlade frukostgrejor i en stor mataffär bara ett par minuters promenad från hotellet.

Skönt sedan dagen efter att i lugn och ro äta frukost på rummet. Och sedan kunna ta med en kaffe ut på balkongen och njuta av soluppgången…

En fördel med att vara jetlaggad – att man vaknar i god tid innan soluppgången!

Vi hade ingen hyrbil denna gång, det är bara krångligt och dyrt i Miami lärde vi oss förra gången (då vi hade hyrbil). Däremot lånade vi cyklar flera gånger från hotellet. Dels för att cykla längs strandpromenaden och närområdet, men tog dem också för att göra en större handling från mataffären. Smidigt!

Lägenhetshotell istället för Airbnb

Vi kollade även lägenheter på Airbnb, men hittade ingen som kändes bra. Detta lägenhetshotell hade andra fördelar, som en reception där vi kunde få tips, de lånade ut cyklar och det fanns gym och loungeutrymmen att tillgå.

Pris: Vi betalade 6.700 Sek för 3 nätter (där vi fick en rabatt för att vi bokade 2 dagar innan).

Hela huset hyrs ut av ägaren till sju olika företag som i sin tur hyr ut lägenheterna, så priserna kan skilja sig åt beroende på vem man hyr av.

Adress: 6551 Collins Avenue. Deras webb: www.churchillsuites.com

Läs mer om Miami:

Flyg till Miami med SAS

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

Art deco i Miami

Nobu hotell i Miami

Hur föredrar ni att bo på semestern? Hotell eller lägenhet? 

4 kommentarer

    • Ja, perfekt start på denna semester! Även om det hotell vi var dagsgäster på i slutet gjorde mig sugen på att bo där nästa gång. Mer om det i ett kommande inlägg!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...