fbpx
Matochresebloggen
Skottland Whiskyprovning

En kväll på Edingburghs mest exklusiva whiskybar – Kaleidoscope Whiskybar

Kaleidoscope Whiskybar är känd som Edingburghs mest exklusiva whiskybar – så när vi hade en sista kväll i Edingburghs innan vi skulle resa tillbaka till Stockholm var det hit vi gick. Till Kaleidoscope Whiskybar går man främst för att upptäcka ny whisky och prova whisky helt utan förutfattade meningar – för här vet man inte vad man beställer. Kaleidoscope köper in egna fat och tappar på flaskor som helt saknar information om vilken whisky det är. Man tar in dessa whiskys baserat på vilken typ av whisky man gillar – och först efter man smakat avslöjar bartendern vad det är. (Är man riktigt nyfiken finns även ett nummer på varje flaska som man kan kolla upp på deras webbsida)

Whiskyprovning på Kaleidoscope Whiskybar

Vi tog in en “flight” som deras färdiga provningar kallas, med fyra sorters lite äldre whisky som skulle vara minst 18 år.

Fyra sorters whisky som skiljde sig åt markant – från icke-rökiga till en sherrylagrad och en riktigt rökig variant. Namnen på dem la jag inte på minnet – jag hade inte hört talas om en enda av dem tidigare! Men goda var det och en riktigt kul whiskyoprovning!

Efter denna lyxiga och riktigt intressanta provning valde vi att stanna kvar på Kaleidoscope och bara ta in en enkel burgare från deras barmeny till middag och en till öl!

Members Lounge en trappa upp

En trappa upp i samma hus finns en exclusiv medlemsklubb – där man betalar drygt 4000:- per år för att få access till whiskybarer som dessa världen över. Detta är tydligen deras flaggskepp som jag gick upp spanade in. Samma koncept här uppe med hemliga whiskies – miljön lite mer som ett vardagsrum.

Köp med favoriterna hem

Här på Kaleidoscope kan man även köpa med sig alla sorters whisky man gillar – som bara finns att köpa just här.

Gillar ni whisky och lite mer eleganta barer är det ett hett tips att besöka Kaleidoscope när ni kommer till Edingburgh!

  • Deras web hittar ni här – adressen är 28 Queen Street.

Intresserad av whisky? Då ska ni åka vidare till något av dessa ställen!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar