Dubais bästa allmänna stränder

Dela inlägget:

Letar du efter information om Dubais bästa allmänna stränder? En stor del av Dubais mest attraktiva kust är privat och tillhör lyxhotell eller strandklubbar, men det finns flera allmänna stränder där man kan bada och sola helt gratis för er som är ute efter det. Längst ner i detta inlägg hittar ni en Google My Maps där alla stränder som nämns i detta reportage finns inprickade så ni enkelt kan hitta dem.

Vi bodde i ett hus en kvart från havet nu sist vi var i Dubai där vi hade en stor pool men ville även bada i havet så vi var flera dagar vid några av dessa allmänna stränder, där det var JBR Beach vi gillade mest.

JBR Beach

JBR Beach är utan tvekan Dubais mest populära allmänna strand där man kan sola och bada helt gratis. Här finns även ”The Walk” som är en fin strandpromenad kantad av restauranger, snabbmatsställen, caféer och butiker. Vill man inte lämna stranden går personal runt med menyer och tar beställningar. Gillar man Hamburgare finns bland annat Shake Shack på the Walk.

Dubais bästa allmänna stränderDubais bästa allmänna stränderAllmänna stränder i DubaiAllmänna stränder i DubaiDubais bästa allmänna stränderAllmänna stränder i DubaiAllmänna stränder i DubaiVid JBR finns även Aqua Park Dubai som är världens största flytande hinderbana en kort simtur ut i vattnet. Våra barn älskade verkligen denna och har ni barn som gillar hinderbanor är detta en perfekt aktivitet.

Aqua Fun Dubai Dubais bästa allmänna stränderSolstolar och parasoll på JBR Beach

Man kan hyra två solstolar och parasoll för 195 Dirhams per dag. Parkering kostar 20 Dirhams i timmen i ett närliggande parkeringshus och man får 3 timmars parkering utan kostnad om man spenderar minst 75 Dirhams på något kring JBR (Parkering, mat, dryck eller shopping). Mer information om praktikaliteter här.

Dubais bästa allmänna stränderJumeirah Public Beach

Här finns en stor lekplats och bechvolleynät, men vi saknar utbudet av restauranger på JBR och här får man ta med egen handduk eller parasoll – det finns ingen uthyrning av solstolar eller solskydd. Men, perfekt för en egen picnic i solnedgången med pampiga Burj Al Arab som bakgrund.

Jumeirah Public Beach Allmänna stränder i DubaiKite Beach

Strax norr om Jumeirah Open Beach ligger Kite Beach, som är ett populärt ställe för Kitesurfare. Här finns bland annat en kitesurfingskola.

Jumeirah Open Beach

Jumeirah Open Beach är Dubais första allmänna strand och är både lång och bred. Här finns en nästan 2 kom lång joggingbana.

Karta med Dubais allmänna stränder i Google My Maps

Strandklubbar i Dubai

Vill ni istället hänga på en strandklubb? Tips om fem härliga strandklubbar hittar ni här!

3 kommentarer

 1. Kan ju meddela att det faktiskt blir billigare att bo på lyxhotell på stranden än att åka till Jbr och hyra stolar en dag med alla omkostnader.
  På Habtoor Grand får man rum för ca 1900kr ink halvpension (boka smart).
  Kommer ihåg när jag insåg vad en familj betalade för stolar och parasoll förra året och tänkte att det där blir ju dyrare nästan ?
  Dock gillar jag enkelheten på kite Beach, det är mest för alla expats som
  Bor i Dubai som har sitt eget kit så att säga.

  • Hej! Vi hade denna resa noll kronor i boendekostnader då vi bytte hus med en familj så då kändes det värt att hyra solstolar, och det räckte för oss med två stycken, så runt 500:- SEK totalt. Men bra tips om budgetlyxhotell för de som letar hotell vid stranden!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...