One And Only Royal Mirage Dubai

Dela inlägget:

Efter två nätter på Ritz Carlton bytte vi hotell till One And Only Royal Mirage – ett stenkast från The Palm.
One And Only Royal Mirage andas lyx på ett lite mer avskalat och ”boutiquehotell-aktigt” sätt. Hotellet har tre delar och vi bor i den som heter ”Arabian Court” som har 170 rum. Den arabiska arkitekturen går igenom hela hotellet med de klassiska bågarna, snirkliga mönster osv. 

Incheckning

Upplevelsen av hotellet börjar redan vid incheckning. Istället för att vi ska stå i kö vid receptionsdisken visas vi till en soffgrupp där de ber oss om passen och så får vi en arabisk iste medan de checkar in oss. När de är klara kommer de med nycklarna och det är bara för oss att gå direkt till rummet. Självklart bär de dit vårt bagage.
One and only royal mirage dubai

Rummen

Underbara personliga rum som känns mer som ett gästrum hos en rik familj än ett hotellrum. Tjocka heltäckningsmattor, vackra möbler, mysig beslysning och en stor balkong med utsikt över trädgård, pooler och hav.
 One and only royal mirage rum One and only royal mirage rum One and only royal mirage rum One and only royal mirage rum One and only royal mirage rum

Frukosten

Stor frukostbuffé med allt man kan önska sig och en kock som steker pannkakor, gräddar våfflor eller fixar ägg på beställning. En mysig liten trädgård där man kan äta om man inte vill sitta inomhus.
 One and only royal mirage frukost One and only royal mirage frukost One and only royal mirage frukost One and only royal mirage frukost One and only royal mirage frukost One and only royal mirage frukost

Poolen

Stor pool omgiven av mängder av solstolar och en restaurang. Poolen är lite svalare än havet, skönt med svalka när det är 38 grader i skuggan! Personal som går runt och bjuder på frukt, serverar isvatten och då och då kommer de med kylda, våta små handdukar att svalka sig med. Gott om solstolar och solbäddar som personalen bäddar upp med en handduk när man kommer ner till poolen.

 One and only royal mirage POOL One and only royal mirage POOL

One and only The Palace
Poolen på OO The Palace

One and only royal mirage POOL

Stranden

Hotellet har en privat del av stranden med solstolar, solbäddar och badvakt. Detta är en lite avskild del av stranden då tar stopp efter detta hotell, så det är ingen plats andra turister promenerar förbi. Coola kontraster mellan stranden de höga skyskraporna strax bakom.
 One and only Royal Mirage Strand One and only Royal Mirage Strand One and only Royal Mirage Strand One and only Royal Mirage Strand

Spa:et.

Stort spa med ett hamam, behandlingsrum bastu och ångbastu. Här fick jag testa en 50-minuters ”deep tissue massage”.

P1040981 P1040995

Jag älskar att basta, så jag kollade såklart in spa:ets ång- och vanliga bastu, men när det är sol och 38 grader i skuggan ute känns bastu lite överflödigt.

Restaurang och bar.

Hotellet har flera olika restauranger och barer med olika inriktningar och gästerna kan även ta en gratis båt över till systerhotellet One And Only The Palm – som ligger ute på The Palm – för en drink eller middag. Första dagen här gjorde vi just det för lunch, det kommer jag skriva om i ett separat inlägg!
P1040910
Båten över till OO the Palm

Drink i solnedgången på The Jetty

Hotellet har en egen strandklubb – The Jetty – som är ett perfekt ställe att se solnedgången på medan man tar en drink innan middagen. Många tror att alkohol inte är tillåtet i Dubai, men faktum är att det på nästan alla hotell finns samma utbud som i Europa och riktigt duktiga bartenders. Priserna är inte heller så farliga, runt 120:- SEK för en Mojito.
 P1050039 P1050040 P1050043

Middag på The Beach bar and grill.

Hotellet har fyra olika restauranger och vi åt middag på ”The Beach bar and grill” som ligger nere vid stranden. Här är det fokus på skaldjur och grillat.
Vi började med att dela på lite olika förrätter – älskar att starta middagen på detta sätt så man kan smaka lite  av många olika saker.
 P1050060
Sedan tog jag en av restaurangens ”Signature dishes” –  Arabian Mixed Seafood Platter. Grillad fisk, hummer, räkor och musslor med orientaliskt ris. Superbra!
P1050064

Till dessert chokladfondant med vaniljglass, kaffe och en av mina favoritwhiskys – McAllan 18 årig. Helt fantastisk middag under stjärnorna precis vid havet.

P1050071

Drink på The Rooftop Terrace

Sista kvällen hittade vi ytterligare en bar på hotellet – en mysig takbar med massor av tända ljus, utsikt över havet åt ena hållet och skyskrapor år det andra. Perfekta drinkar och trevlig med lite arabiskt tilltugg i form av gurkstavar med myntasås!
P1050274 P1050276 P1050278

Sammantaget:

One And Only Mirage i Dubai är klart ett av de bästa hotell jag någonsin bott på. Kombinationen av ett bra läge, fina rum, härlig strand, fint poolområde och fantastisk mat och dryck gör att jag redan längtar efter att åka tillbaka hit!

4 kommentarer

  1. Trist hotell…not! Här hade jag gärna bott några nätter.
    Tack för att jag fick följa med på en tur och drömma mig bort en stund.//Tinka

  2. Royal Mirage har varit mitt favvo hotell i Dubai i många år nu. Kul att du har hittat dit och gillade det du med!!

    Tycker att det är så himla intressant/kul att svenska folket äntligen verkat fått upp ögonen för Dubai 20 är efter att jag bodde och jobbade dar…

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...