Dinner Time Story på At Six med Le Petit Chef

Dela inlägget:

Dinner Time Stories är ett pop-up koncept där man använder avancerad 3D-teknik, storytelling och en innovativ meny för att skapa en middagsupplevelse utöver det vanliga. Efter pop-ups i  Dubai, London och Berlin befinner sig Le Petit Chef just nu på hotellet At Six i Stockholm. Vi var där och testade detta nya middagskoncept – häng med!

Dinner Time Story på At Six med Le Petit Chef

Le Petit Chef är en liten animerad fransk kock som tar oss med genom middagen genom projekterade 3-d filmer på bordet och en stor duk längs hela väggen i den tillfälligt uppbyggda matsalen. Denna gång är det en resa längs sidenvägen i fotspåren av Marco Polo och en sexrättersmeny med inspiration från Mellanöstern, Indien, Kina, Himalaya och Frankrike.  Rätterna har skapats av Andreas Askling som är Executive Chef på At Six. Till menyn kan man köpa till ett matchande dryckespaket.

Middagen inleds med en fördrink i At Six konferenslobby innan vi får gå in i den för detta ändamål uppbyggda matsalen. Vid varje plats runt borden finns en bok uppslagen och det är på den och bordsduken som berättelsen tar plats. Little Chef tar oss först med på en resa ut på havet och vi serveras en låda med ett läckert ostron med rom och gurka samt en skål med kammussla. Samtidigt ändrar hela rummet karaktär då havet projeceras på duk och vägg – coolt!

Dinner Time Story på At Six Dinner Time Story på At Six

Resan fortsätter över öknen till Mellanöstern där vi serveras en låda som innehåller en lammtartar med stekt lök och tabbouleh – supergott.

Dinner Time Story på At SixDinner Time Story på At SixDinner Time Story på At Six

Anteckningsbok till varje rätt

Till varje rätt kommer det även in en liten anteckningsbok där man uppmuntras att skriva in små hälsningar till kommande gäster. Kul att se vad tidigare gäster skrivit  och tyckt om maten och upplevelsen.

Dinner Time Story på At SixDinner Time Story på At SixDinner Time Story på At Six

I Indien serveras vi en kycklingterrin med garam masala majonnäs som nog var den godaste rätten på menyn – här skulle man velat haft en större portion! Det tyckte även flera andra som lämnat en hälsning i anteckningsboken jag fick till denna rätt.

Dinner Time Story på At Six

Från Himalayas topp kom en iskall sorbet på Calamansi som var en perfekt smakåterställare innan vi gav oss på den kinesiska rätten som var grillad gädda, stekt broccoli och en räkdumpling.

Dinner Time Story på At Six Dinner Time Story på At Six

Desserten hade man hämtat från Gotland med en variation på saffranspannkaka.

Dinner Time Story på At Six Dinner Time Story på At Six

Det är svårt att göra animationerna rättvisa med stillbilder –  otroligt välgjort och detaljrikt. Och maten var riktigt bra, väl anpassat till temat. En middag som inte liknar något annat jag upplevt som jag helt klart kan rekommendera!

Detaljer om kommande Dinner Time Stories

Datum: 

2, 3, 16, 17 & 24 Mars 2018
6, 7, 13, 14 & 28 April 2018

Sittningar 18.00 och 20.30. (När vi var här drog menyn ut till närmare tre timmar, så var beredda på att sittningen 20.30 kan bli lite försenad)!

Pris: 

Meny – 895 SEK
Dryckespaket – 500 SEK
Boka bord hos At Six här.

Besöket gjordes i samarbete med At Six men men tankar och åsikter är som alltid mina egna!

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...