Banquet of Hoshena på Kasai – en pop-up i 3D med sagoteoma

Dela inlägget:

Trenden att skapa kreativa restaurangkoncept där matupplevelser kombineras med animerade 3D-illustrationer har just börjat komma till Stockholm.  Det första – ”Le petit chef” var en kort pop-up på At Six. Det stod 900 personer på väntelistan till denna pop-up, så efter At Six flyttade Le Petit Chef-konceptet in på Kasai där man har kunnat äta menyn från till i somras.

Nytt koncept på Kasai

Nu tar Kasai in ett nytt koncept där man använder samma 3D-teknik som tidigare. ”Banquet of Hoshena” heter detta koncept, som är en saga, där varje maträtt är tänkt att illustrera en känsla. 

Med Banquet of Hoshena vill vi att gästerna känner som att de kliver in i en helt annan, magisk värld – utan att behöva lämna bordet. Det är den ultimata helhetsupplevelsen för kompisgänget, kollegorna eller familjen

Nadine Beshir, producent av Banquet of Hoshena.

Jag testar Banquet of Hoshena på Kasai

Jag fick chansen att testa Banquet of Hoshena på Kasai första kvällen man lagade upp menyn och det var klart intressant, med tallrikar som pratar, varmrätten är het på ett sätt jag aldrig sett tidigare och tallrikar som svävar en bit ovanför matbordet!

Banquet of Hoshena på Kasai

Middagen serveras i Kasais nedervåning och det är i stort sett kolsvart när vi går in. Borden är upplysta med animationer som projicerats på bordsduken, tallrikarna och en liten vulkan på mitten av bordet. 

Talande tallrik

En sagoröst på engelska börjar tala med oss och hennes läpprörelser och minspel illustreras vid varje bordsände där en ”magisk spegel” och en kvinnobyst som kommer till liv med 3-D effekter finns.

Middagen börjar med att ljuset snabbt växlar till vitt och en servitris lyfter bort vulkanen, som gömmer en tallrik som svävar i luften. På den finns en varsin liten svampfylld och Panko- fritterad risboll med yuzuaioli och chili som är förrätten.. 

Ljuset växlar om och det blir kolsvart igen, förutom ett handformad ljusfält vid varje plats. Vi förstår att vi ska lägga vänster hand där och strax därefter börjar olika ljuseffekter skjutas på varje hand, som ett mellannummer som ska illustrera händelser i sagan.

Banquet of Hoshena på Kasai

Nästa rätt är en ingefärskryddad Muscat-pumpasoppa med karamelliserade kavringssmulor, pumpaolja och tempura räkor, som lyses upp av lampor och som ryker av kolsyrerök. I en liten påse vid varje plats finns en tygpåse som vi ombeds öppna och i den finns två kuber, i vilka vi ska ”viska våra största rädslor” och sedan lägga dem i soppan – då börjar kuberna blinka i olika färger. 

Banquet of Hoshena på Kasai

Middagen är tänkt att få liv av en röst då och då som berättar vidare ut sagan, men det är lite för snurrigt och vi pratar på i egna samtal så jag egentligen fattar så mycket av vad sagan handlar om, men illustrationerna är riktigt häftiga ändå såklart! 

Vi går in på varmrätterna, som illustreras med att assietten under tallriken verkligen ”glöder”. Där får vi in en liten svart kol-bao fylld med perfekt grillat ankbröst, zucchini och tre såser med olika hetta, som kan väljas utifrån ”hur arga vi är”.

Ankbröst på Kasai

Middagen fortsätter med rätter där 3D-animationer, kolsyrerök och andra effekter är en del i upplevelsen. Precis som Le Petit Chef är detta en helt unik middagsupplevelse, som inte riktigt har en motsvarighet någon annanstans. 

Dessert: Choklad-glob med passionsfrukt sorbet, persika, jordgubb och pistage

Dock ligger fokus inte fullt på maten, utan även på den visuella upplevelsen, vilket gör att vissa rätter som den ”svävande” risbollen eller räk-tempuran serveras kall istället för nyfriterad. Denna saga, var heller inte lika lätt att hänga i med som den tidigare ”Le Petit chef” som reste runt världen i en mycket enklare handling.  Är det maten man i första hand är ute efter äter man godare uppe på ”vanliga” Kasai. Har man aldrig varit på denna typ av 3D-middag så är det dock klart värt att testa – det är en upplevde helt klart utöver det vanliga! 

Banquet of Hoshena på Kasai kan bokas från den 10 oktober till den 14 december. Priset ligger på från 895 kr/person.

Andra reportage om Kasai

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...