fbpx
Matochresebloggen
Eataly Stockholm
Restauranger Restauranger i Stockholm

Eataly Stockholm – Restauranger, barer, caféer och matmarknad

Den 17 Februari öppnade Eataly Stockholm i  den anrika biografen Röda Kvarns gamla lokaler mitt i centrala Stockholm. Här finns bland annat tre restauranger, fem matbarer och en italiensk matmarknad. I lördags var vi här en sväng och vi var inte ensamma – här var massor med folk som ville kolla in denna stora italienska mötesplats, som är som en mix av Bouqerian i Mood och Brillo, men mycket större!

Hjärtat i Eataly – piazzan

Hjärtat i Eataly är piazzan i den gamla biografsalongen. Här är tanken att skapa känslan av ett livligt italienskt torg där vänner och familj samlas för att umgås över ett glas vin och en bit mat.

Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm

Här kan man köpa med lite färska skaldjur hem, eller ta in en skaldjursplatå! Vi nöjde oss med ett glas rött (90:-) och att kolla på alla andra gäster, som var en skön mix i alla åldrar.

Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm

Man kan även handla frukt och grönsaker, ost, bakverk, italienskt godis eller charkuterier i någon av alla små butiker inne i Eataly. Som på en Italiensk marknad finns det smakprover av både ost och tomater!

Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm

Restauranger på Eataly

Det finns flera  olika restauranger här, men vi hann inte prova någon av dem vid vårt första besök.  Så det står på min bucket list att komma tillbaka och testa hur bra den italienska maten är här, men det ser lovande ut!

Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm Eataly Stockholm

Kurser på Eataly

Man har ett kök för matlagningskurser på Eataly där man exempelvis lär sig att göra gnocchi eller risotto och även roliga aktiviteter som att prova maten från de olika restaurangerna här. Kolla in alla kurserna här.

Kurser på Eataly

Kurser på Eataly

Superhärligt, stort ställe som är ett givet stopp för alla som gillar Italiensk mat!

Adress:  Biblioteksgatan 5

Webb: eataly.se

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar