fbpx
Matochresebloggen
Hotel Drott i Karlstad
Hotell Karlstad Okategoriserad

Clarion Collection Hotel Drott i Karlstad – topprankat på Tripadvisor

Hotel Drott i Karlstad har verkligen lyckats med sin ranking på Tripadvisor. De är inte bara etta på Tripadvisor i Karlstad, utan är det hotell som är #1 i hela Värmland. Så det var med spänning vi checkade in på Hotel Drott när vi kom till Karlstad.

Vår planering var inte den bästa – vi bokade i sista sekund. Timingen var heller inte den bästa då GES spelade i Mariebergsskogen i Karlstad en av dagarna i i skulle bo här och det var ovanligt fullt på hotellet. Men, det var bara jag och vår son och vi fick hotellets sista enkelrum med extrasäng!

Clarion Collection Hotel Drott i Karlstad – läget

Hotellet ligger mitt i stan, bara ett stenkast från järnvägsstationen, nära restauranger och nöjesliv. Det byggdes 1909 och redan då som ett “andra hem” för de affärsresenärer som kom till Karlstad.

Hotel Drott Karlstad

Än idag har de den ambitionen och redan när man checkar in får man ett varmt och personligt mottagande. Kommer man på eftermiddagen ingår det gratis fika!

Rummen på Clarion Collection Hotel Drott i Karlstad

Här finns allt från de små rum som det vi hade till åtta stora sviter. Det alla rum har gemensamt är 3,4 meter i takhöjd och att alla är nyrenoverade och fräsha. Dessutom märkte vi till vår stora glädje att luftkonditioneringen på rummet fungerade perfekt och vi kunde sova med täcken för första gången denna heta sommar! Wi-fi:t då? Supersnabbt!

Hotel Drott Karlstad

Middag ingår!

Som många hotell i Choice-kedjan Clarion Collection ingår det här middag i rumspriset, men denna gång testade vi istället några av de restauranger i Karlstad vi ville prova. Men har man inte samma fokus på att testa restauranger som jag hade denna gång är detta såklart smidigt och för många gäster en positiv överraskning.

Frukosten på Clarion Collection Hotel Drott

Hotellet var fullbelagt men det kommer ju sällan som en överraskning så jag har svårt att ha överseende med att man inte fyller på i frukostmatsalen hela tiden. När vi kom ner till frukosten vid 10-tiden var exempelvis bestick och kaffe slut (men fylldes på efter en stund efter att vi påpekat det). Man hade en kaffemaskin som var trasig, men varför inte fler stora termosar med bryggkaffe?

Själva restaurangen där man både serverar middag och frukost består av flera rum, detta med glastak som släpper in ljus gillade vi bäst!

Hotel Drott i KarlstadHotel Drott i KarlstadHotel Drott i Karlstad

Överlag var frukosten inget som stack ut som fantastisk även om det fanns mycket att välja på som uppvärmda pannkakor, frukt och små brownies. Jag hade väntat mig en lite bättre frukost här givet toppbetyget på Tripadvisor och nivån som Clarion-collectionhotellen oftast har på frukosten.

Men, förutom frukosten (som man enkelt kan åtgärda) ett superfint hotell på alla sätt, som vi gärna bor på igen. Då ska vi även testa relaxen med bubbelbad och bastu, speciellt om vi kommer en dag när det inte var lika varmt som när vi var här!

Läs mer om Hotell Drotts omdömen på Tripadvisor här.

Resan till Karlstad gjordes i samarbete med Karlstads turistbyrå, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  dianasdrömmar
  8 augusti, 2018 at 20:11

  Bra tips, ska snart till karlstad på jobb kram

 • Reply
  Året som gått – resorna 2018 – andra halvan - Matochresebloggen
  25 december, 2018 at 06:01

  […] En vecka är lång, så efter Smålalarö Gård fortsatte jag och sonen på en minisemester i Karlstad. Vad vi gjorde sammanfattade jag i sju saker att göra i Karlstad. Vi bodde på ett hotell som har galet hög ranking på Tripadvisor – men var det så bra? Läs om hotellet här. […]

Lämna gärna en kommentar