Sju saker att göra i Karlstad – våra sommartips

Dela inlägget:

Karlstad är en riktig sommarstad men vad finns det för saker att göra i Karlstad?  Det var vi nyfikna på så förra veckan åkte jag och vår 10-åriga son till Karlstad några dagar för att utforska staden. Jag visste att Karlstad ligger vid Sveriges största sjö Vänern, men inte att Klarälven slingar sig genom staden på så många ställen och är en så central del. Vi hade några riktigt härliga dagar i Karlstad och här kommer mina sju tips för er som ska hit på saker att göra!

Sju saker att göra i Karlstad

Sju tips på saker att göra i Karlstad

1. Stand up paddling på Klarälven

En av alla roliga saker man kan göra på Klarälven är att köra SUP- Stand up paddling. Vi har hyrt det några gånger tidigare, senast när vi var i Split, och tycker det är superkul. På Klarälven fick vi vår bästa SUP-upplevelse hittills. Stilla vatten och dessutom fick vi en guide som tog oss ut och gav oss tekniktips.

Stand up paddling på KlarälvenStand up paddling på KlarälvenStand up paddling på KlarälvenStand up paddling på Klarälven

Läs mer hos Havsgymmet som hyr ut SUP:ar och även ger kurser.

2. Åk båtbuss

På sommaren kan man ta vattenvägen till en massa olika platser med Karlstads båtbussar som går på Klarälven. Kostar som en bussbiljett och även om man inte ska någonstans är det ett härligt sätt att se staden från vattnet.

Läs mer och hitta tidtabeller här.

3. Besök Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är en härlig stadspark för hela familjen där det exempelvis finns flera lekplatser, ett långt promenadspår långs en spång i våtmark, en liten djurpark, restauranger och en sandstrand.

Läs mer om Mariebergsskogen här.

4. Åk till Skutberget

Skutberget är ett populärt friluftsområde sju kilometer väster om Karlstads centrum. Här fins flera fina  sandstränder, härliga klippbad och aktiviteter som segway, jogging- och mountainbikespår, SUP-och kajakuthyrnning med mera.

Läs mer om Skutberget här

5. Testa Karlstads restauranger

Karlstad har massor med trevligs restauranger och på sommaren flyttar nästan alla av dem ut på gatan. Inne vid stora torget ligger de på rad och vill ni ha kvällssol så är inre hamn ett hett tips!

Läs mer om Restauranger i Karlstad här.

6. Fika på Café Gamla Skolan

Inne i Karlstad finns flera riktigt bra caféer, med Artsian Bread som det mest populära, men på sommaren finns även sommarcaféet Gamla Skolan. Det ligger strax utanför Karlstad inrymt i en vacker gammal skola och man serverar här enklare lunchrättter, fantastiska tårtor och bullar – de sistnämnda levereras från Artisan Bread!

Läs mer om Café Gamla Skolan här. 

7. Lek och träna på Vildaparken Väse

I Väse (samma ort som Café Gamla Skolan) ligger Vildaparken Väse uppe i skogen. Vildaparken är en ”spontanidrottsplats”, öppen dygnet runt, året om. Här finns bland annat en skatepark, downhillbana för
cykel, låghöjdsbana, motionsspår och grillplats. Man håller även på att bygga en parkourbana som ska vara klar 2019. Man får dock ta med egen utrustning hit – ingen uthyrning på plats!

Vildaparken VäseVildaparken VäseVildaparken VäseVildaparken VäseVildaparken VäseVildaparken VäseVildaparken Väse

Hitta hit: Skriv in Vidaparken Väse på Google maps eller – Åk E18 mot Kristinehamn/Stockholm. Sväng av vid Väse efter drygt 1,5 mil. Du kör då in på Storgatan och därifrån är det skyltat till Vildaparken.

Hotelltips då? Jo, det har jag med såklart, i alla fall ett. Hotell Drott i centrala Karlstad ligger överst på Tripadvisor i hela Värmland och det kan jag varmt rekommendera. Läs mer om det här.

Fler tips till soliga Karlstad hittar du hos Liniz Travel som var där strax innan mig.

Har du ännu fler ideer på saker att göra i Karlstad? Kommentera gärna!

Resan till Karlstad gjordes i samarbete med Karlstads turistbyrå, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...