Caviarmiddag på Skeppsbron 10 med Anders Isaksson

Dela inlägget:

I fredags var jag på en avsmakningsmeny utöver det vanliga. Det var kocken Anders Isaksson som gjorde en pop-up på Restaurang Skeppsbron 10 ihop med Quality Caviar (som han är delägare i) där han satt ihop en meny där caviar var en röd tråd. Jag har ätit riktig caviar några gånger på restaurang, men aldrig en meny som haft det som tema. Så denna middag hade jag höga förväntningar på.

Caviarmiddag på Skeppsbron 10

Middagen ägde rum på Restaurang Skeppsbron 10’s chef’s table som ligger en halv trappa upp från restaurangen. Vid ett långbord var vi 12 personer som skulle avnjuta denna meny. Vi startade nere i baren med ett glas champagne tills alla gästerna hade kommit och sedan tog vi plats vid långbordet.

Caviarmiddag på Skeppsbron 10 med Anders Isaksson

Vid Anders sida fanns Carol Chimiassani från Quality Caviar som genom kvällen lärde oss lite mer om caviar – vilka varianter av störar det finns, var de odlas, vad som skiljer olika typer av caviar åt och vad man ska dricka till kaviar!

När vi satt oss vid bordet fick vi en påfyllning av champagne och sedan var det dags för den första caviarserveringen – på handen. Till den en iskall vodka som man ska dricka innan caviarn för att rensa smaklökarna. En bättre start på en middag har jag svårt att tänka mig, en härlig mix av lyx och dekandens och riktigt goda smaker!

Sedan fick vi in tre små snacks, fyllda med löjrom, karamelliserad lök och biff. Även dessa galet goda. Och middagen hade knappt börjat!

Första rätten var regnbågsrom med pocherade ostron och spräckt grillad grädde. Lika gott som vackert.

Caviarmiddag på Skepssbron 10 med Anders Isaksson

Vi fick ett nytt vitt vin och till det en sashimi med små tapikoapärlor med dillsmak, i en mustig buljong. Mer kaviar på handen och sedan fick vi in en rätt som var som en liten tavla, där gös med caviaren Huso Gold spelade huvudrollen! Fantastisk god!

Vi fick in glas som fylldes med iskall vodka och till det serverades små blinier med syrad grädde och beluga caviar. Wow!

Nu trodde jag att det inte går att maxa rätterna mer, men det hände när vi fick in kvällens paradnummer: piggvar med hummer och caviar och en fantastisk sås. Galet gott!

Caviarn fanns såklart med även i desserten, som var en madeleinekaka med kokosglass och baerii-caviar, en riktigt lyckad kombo.

Caviarmiddagen avrundades med vackra praliner och en kopp svart kaffe,

En helt fantastisk caviarmiddag, som verkligen ökade mitt intresse för denna exklusiva råvara! Och så mysigt att sitta vid ett långbord intill köket och få alla rätter presenterade av personen som skapade dem. Detta gav verkligen mersmak på avsmakaningsmenyer – och att boka chef´s table nästa gång!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...