Boutiquehotell i Tunisien – bakom stängda portar

Dela inlägget:

Det finns massor med små fina boutiquehotell i Tunisien – men de är svåra att hitta om man inte vet var de ligger, då de ofta gömmer sig bakom höga murar och stängda portar. Vi besökte boutiquehotellet ”Dar el gaied el maamouri” som ligger i Nabeul, en liten stad strax norr om turistorten Hammamet.

Boutiquehotell i Tunisien – Dar el gaied el maamouri

Man hittar detta boutiquehotell bakom en stor gul port – och bakom den gömmer sig en fantastisk innegård med soffgrupper, matsal, flera pooler och en bar. Att komma in här känns som att hälsa på hos en väldigt rik familj – inte alls en hotellkänsla.

Boutiquehotell i Tunisien
Boutiquehotell i Tunisien
Boutiquehotell i Tunisien

Alla rum här är olika och vi tittade in på ett som var ledigt. Stor dubbelsäng, badkar och utgång till en terrass man delar med rummet intill. Så fint!

Boutiquehotell i Tunisien

Det finns även stora vackra gemensamma utrymmen som denna helkaklade salong.

Boutiquehotell i Tunisien

Tunisisk lunch på Dar el gaied el maamouri

Efter vår tur runt hotellet bjöds vi på lunch i skuggan, som inleddes med ett fantastiskt tunisiskt vin och små tilltugg. ”Fatimas finger” är en liten variant av brick, en mycket populär förrätt på friterad filodeg – ofta fylld med ägg, potatis och tonfisk. Vi fick även deras hemgjorda ”grillade sallad”, en stark röra på grillad chili och vitlök, som vi fick hembakt bröd till.

Lunchen fortsatte traditionellt, med cous-cous och lammgryta med kikärter och ägg – även denna rätt riktigt god.

Jag chillade sedan en stund vid en av poolerna innan det var dags att åka vidare. Ett sånt underbart ställe. Exakt på ett sånt här typ av boutiquehotell i Tunisien skulle jag bo några nätter på om jag åkte till hit med min fru. En plats att verkligen bara ta det lugnt på, läsa böcker, äta god mat och prata!

Förutom hotellets egna restaurang finns två restauranger i Nabeul som ägarna kunde rekommendera varmt:

  • Bon Kif – som serverar traditionell tunisisk mat
  • L’Oliver med med internationell mat

Ta er hit: Dar el gaied el maamouri ligger 60 km från huvudstaden Tunis och 12 km från turistorten Hammamet. En natt med frukost för 2 vuxna kostar runt 3000 sek.

Fler boutiquehotell i Tunisien

Det finns såklart fler boutiquehotell i Tunisien, likt detta. Ni hittar många via denna länk.

Läs mer om Tunisien

Resan till Tunisien var en pressresa arrangerad av Tunisiens Turistbyrå. Alla tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...