5 vanliga reseproblem (och hur du löser dem)

Dela inlägget:

Gästinlägg: 5 vanliga reseproblem – och hur du löser dem

Ska du ut och resa? Vad kul! Då har du ett riktigt roligt äventyr att se fram emot! Men det finns även ett flertal saker som kan vara bra att tänka på.

För att få ut så mycket som möjligt av resan kan det vara en bra idé att förbereda sig i god tid. Om du har rest vid ett tidigare tillfälle känner du till hur många utmaningar en resa innebär, inte minst om du ska åka till ett land du aldrig har besökt tidigare.

Men låt inte eventuella reseproblem stoppa dig. Det är bättre att du är medveten om dem och vet vad du ska göra när de uppenbarar sig. 

I den här artikeln går vi igenom 5 av de vanligaste problemen som människor stöter på när de ska ut och resa, tillsammans med några vanliga lösningar.

5 vanliga reseproblem och lösningar

Nedan är några av de mest vanliga reseproblemen:

#1. Försenade avgångar

Om du ska resa med flyg eller tåg är sannolikheten tyvärr ganska hög för att du kommer att stöta på en eller flera försenade avgångar. Så är det bara, det går inte att undvika. Visst, du kanske har tur och undviker dem helt och hållet den här gången, men det är bättre att du är förberedd på att det mycket väl kan hända.

I dessa fall är det bra om du har med dig något som du kan underhålla dig med, t.ex. din mobiltelefon eller dator. 

vanliga reseproblem

Om du ska koppla upp dig mot ett offentligt Wi-Fi, t.ex. det som hittas på flygplatsen, är det viktigt att du är väldigt försiktig. Dessa nätverk kan i vissa fall vara infiltrerade eller hackade av cyberkriminella. Därmed är det viktigt att du skyddar dig mot detta.

Detta kan du göra med hjälp av en VPN-tjänst som krypterar all din trafik, samtidigt som du blir helt och hållet anonym på internet. Du kan testa en gratis VPN under en begränsad period, för att på så sätt få en överblick över vad tjänsten har att erbjuda. Därmed kan du avgöra om tjänsten passar för dig eller inte.

Det rekommenderas ofta att man inte loggar in på något av sina konton när man är uppkopplad mot ett offentligt nätverk. Det är bättre att vänta tills man är uppkopplad mot ett nätverk som är mer privat och därmed säkrare.

#2. Packning för olika klimat

Att packa rätt kläder för rätt klimat är en utmaning även för de mest erfarna resenärerna. Om du inte har särskilt stor erfarenhet av att behöva packa för en utlandssemester med ett annat klimat än vad du har hemma, kommer du säkerligen märka att du har packat med dig för mycket eller för lite kläder. Det kan även hända att du har packat med dig helt fel kläder.

Här rekommenderar vi att du tar med dig för mycket kläder än för lite, samt att du garderar dig en aning. Även om du ska till ett väldigt varmt klimat, kan det vara en bra idé att åtminstone ha med sig en långärmad tröja och ett par långbyxor. Vädret kan växla snabbt, och i många fall kan kvällarna bli ganska kyliga.

#3. Valutaväxling

I Sverige använder vi nästan bara kort, Swish eller annan teknik när vi genomför betalningar. Så är inte riktigt fallet i många andra länder. Faktum är att kontanter är den primära betalningsmetoden i många länder runt om i världen, något som kan vara en kulturkrock om du har vant dig vid den svenska metoden.

Därmed är det viktigt att du växlar kontanter i den lokala valutan, annars riskerar du att inte kunna betala för dig.

#4. Språkbarriärer

Med tanke på att de pratar andra språk i andra länder kommer du med allra största sannolikhet att stöta på en hel del språkbarriärer. I de flesta fall går det att göra sig förstådd på ett eller annat sätt, men du bör inte förvänta dig att det är lika enkelt som i Sverige eller andra nordiska länder.

Du kanske är duktig på engelska, men det är inte säkert att motparten är det. I sådana fall kan det hända att du måste peka istället. Eller använda Google Translate på din smartphone för att enkelt översätta ord och fraser.

vanliga reseproblem

#5. Glömda saker

Det är väldigt lätt att glömma att ta med sig vissa saker på resan. Du kan t.ex. glömma att ta med dig laddsladden till mobilen, den bok du vill läsa eller ett klädesplagg. Det finns dock vissa saker du inte får glömma, t.ex. ditt pass, pengar och mobiltelefon. Därmed rekommenderar vi starkt att du skriver en lista med de saker som du måste ta med dig, samt att du kontrollerar att du faktiskt har packat ner allt.

Det kan även hända att du glömmer saker på din resedestination. Det kan därmed vara en bra idé att noggrant kontrollera att du har fått med dig allt. Det lönar sig att kolla varje vrå av hotellrummet, både en och två gånger.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...