Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour’s nya Afternoon Tea med fransk touch – och detta var en lunchupplevelse utöver det vanliga. I den vackra matsalen uppe på 23:e våningen har man skapat en after noon tea-upplevelse som är den mest ambitiösa variant jag smakat!

Som afternoon tea på La Tour serveras en fransk fyrarätterslunch och sedan kommer hovmästaren in med en dessertvagn som är fylld med så många olika läckra bakverk och praliner att man inte ens orkar prova alla. En fantastisk långlunch, perfekt om ni vill fira något speciellt.

Som alltid på La Tour möts man av en madonna med champagneflaskor i matsalen när man stiger in, så det är lockande att starta med ett glas – även om det är te som egentligen är fokus.

Afternoon Tea med fransk touch på La Tour

Det te som serveras är såklart ett speciellt te, som Mario E. Moroni från La Tour tagit fram ihop med The Tea Centre of Stockholm. La Tour House Blend är ett elegant te med en kraftig och något maltig smak, som består av svart te från Ceylon och Assam. Vi fick lukta på téet i torkad form innan det serverades och sedan fylldes det på så snart man tog bort locket från sin kopp.

Lunchen startade med en otroligt god soppa på stekt purjolök, potatis, ostron, morotskräm och champagne. Denna ska jag försöka återskapa i vinter – supergod. Till den en liten quiche lorraine fylld med lök, comtéost och lardo. Så läckert!

Nästa servering var en vaktel med kastanj- och ankleverfärs och till den passade ett glas pinot faktiskt ännu bättre än téet!

Som dessert fick vi en fluffig eclair fylld med kräm på fransk valrhonachoklad och vaniljglass. Precis lagom stor för att ha lite aptit kvar för det som väntade…

Afternoon Tea på La Tour

Dessertvagnen på La Tour – Chariot des Délices

Som en grande finale på denna afternoon tea rullade vår kypare fram La Tours väldfyllda dessertvagn, med massa goda bakverk och praliner från Cecilia Nordström. Allt såg så himla gott och det var så svårt att välja…

Till slut valde jag några praliner, en liten mandelkaka, en mini hallonpaj och så delade jag och min vän på en citronmarrängbakelse. Och detta var minst lika gott som det såg ut. Vilken final på denna härliga afternoon-tea!

Fakta om Afternoon-tea på La Tour

  • Pris 1 095 SEK, inkl 4-rättersmeny, obegränsat med te, bakverk och praliner.
  • Champagne på glas: 220-380 SEK
  • Tips inför besöket: Ät ingen frukost och gör inga stora middagsplaner!

Läs om tidigare besök på La Tour

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...