Wildfire på Kolmården – vi testar världens näst högsta berg- och dalbana

Dela inlägget:

2017 öpnade berg- och dalbanan Wildfire äntligen permanent på Kolmården efter turer där den överklagats av grannar till mark- och miljödomstolen och periodvis stått still i väntan på beslut. Nu finns alla tillstånd som behövs och när Kolmården öppnade för säsongen den 1 maj 2018 var vi där och testade. För säkerhet skull fyra gånger!

Wildfire på Kolmården – världens näst högsta berg- och dalbana

Wildfire börjar mer att man långsamt klättrar upp mot toppen av banan, som är hela 142 meter över havet.

Wildfire på Kolmården

Från toppen rasar man sedan rakt ner i en fallvinkel på 86 grader och sedan gasar man igenom den nästan 1300 meter långa berg- och dalbanan i upp till 115 km/h.

Wildfire på KolmårdenWildfire på Kolmården

Under färden är det tre inversioner där man åker upp-och-ner – näst flest till antalet bland berg- och dalbanor i hela världen!

Wildfire på Kolmården

Detta är klart den bästa berg- och dalbanan jag åkt – någonsin – och vi kände allihop att det var värt turen ner till Kolmården bara för att testa Wildfire, även om Kolmården har mycket mer kul att göra och se.

Längdgränsen på Wilfwire är 1.20 cm, till skillnad från gränsen på 1.40 som det är till de lite häftigare attraktionerna på exempelvis Gröna Lund. Perfekt för er med kortare, men våghalsiga barn!

Köer till Wildfire

Vi gick hit direkt när vi kom till parken en trekvart efter öppning – då var vi nästa ensamma här och det var ingen kö alls.

Köer till Wildfire

Lite senare på dagen när solen tittade fram strömmade det till folk och köerna blev direkt runt 20-30 minuter.

Det finns möjlighet att köra med två tåg i banan som alternerar, då kortas kötiden rejält. Men man gör bara det när kötiderna överstiger 30 minuter.

Så tips för er som vill åka flera varv i Wildfire är att vara här tidigt – helst direkt när parken öppnar.

Jag klarade dock inte mer än två varv på raken, det är rejäla g-krafter och inversionerna där man åker upp-och-ner gör mig lätt lite illamående… Så efter wildfire fortsatte vi med våra favoriter i Kolmården från våra tidigare besök.

Safari på Kolmården – kabinbanor ovanför djuren

För ett par år sedan byggde Kolmården bort den tidigare safariparken som man åkte genom med bil och ersatte den med en Safaribana i luften. Här färdas man inledningsvis över trädkronorna och har en fantastiskt utsikt över Bråviken, för att sedan komma längre ner för att i detalj kunna studera djuren man passerar, somt lejon, äljgar, giraffer, zebror och björnar. Perfekt att pusta ut i efter ett par varv i Wildfire!

Safari på Kolmården

Även denna attraktion är populär under högsäsong – så se till att göra den så tidigt som möjligt för att slippa köerna!

Saker för små barn på Kolmården

Vi har haft superkul på Kolmården med barnen när de var mindre, men nu när de är 10 och 12 år börjar de växa ur parken. För tre år sedan var det dock en perfekt ålder och vad vi gjorde då kan ni läsa mer om i reportaget från det besöket här. Någon som däremot har barn som gillar Bamses Värld är Lina som driver Liniz Travel, läs mer mer om hennes dag på premiären här.

Wildfire ingår i entrén till Kolmården liksom alla andra saker man kan göra här som Delfinshowen. En perfekt helgaktivitet för hela familjen!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...