fbpx
Matochresebloggen
Restaurant Nisch
Restauranger i Stockholm

Restaurant Nisch – tidigare Smörgåstårteriet – recension

Restaurant Nisch är det nya namnet på restaurant Smörgåstårteriet, på Dalagatan i Vasastan. Namnbytet är ett sätt att visa att det inte serveras smörgåstårtor här och man kommer nu även att inte bara fokusera på nordiska smaker utan ge sig själva frihet att hitta råvaror och inspiration från hela världen. Hr serveras endast en ambitiös fast meny om sju små rätter med tillhörande vinpaket.

Restaurant Nisch – med fokus på maten och vin – inte fördrink!

Ryktet är att här rekommenderas man att ta en fördrink innan man kommer då de inte alls fokuserar på drinkar, men de har i alla fall denna kväll två gindrinkar på menyn. Jag tar det säkraste kortet – en GT som är bra!

Restaurant Nisch

Det finns ingen a la carte utan när vi kommer dubbelkollar servitören att vi inte har några allergier och tar upp beställningar på vin – sedan börjar rätterna att komma in.

Menyn börjar starkt med ett perfekt tillagat sextifyragradigt ägg med jalapenoolja och buljong på rökt makrill. Till det ett riktigt gott surdegsbröd.

Restaurant Nisch

Nästa rätt är vacuumbakad hjärtssallad, med pepparrrot och hummer. Vacker och vårig!

Restaurant Nisch

Så här års kan man nästan räkna med att sparris i någon form angår i en meny och här kom den in i form av vit sparris, skum på sidfläsk och pilgrimsmussla. Riktigt läckert.

Restaurant Nisch

Fjärde rätten var en liten servering regnbåge med inlagd forellrom och creme på västerbotten och ramslök. Till alla rätterna kommer det in passande viner som vår servitör engagerat presenterarade, sittandes på huk vid bordet. Kan gilla det greppet att komma nära gästerna!

Restaurant Nisch

Menyn fortsätter med en servering brynt och confiterad lök, anklever, tryffel, creme på rotselleri och buljong på rostat kycklingskinn. Dova smaker som skulle passa ännu bättre på en höstmeny, men vällagat!

Restaurant Nisch

Efter dessa läckra men små rätter fortsätter menyn med två desserter. Redan dessert tänker jag, som lite hade sett fram mot en huvudrätt i någon form. Men goda desserter, först en blåbärsglasspinne dragerad med vit choklad och sen en läcker citroncerd med lakritsglass och lakritsmaräng

Restaurant NischRestaurant Nisch

Riktigt goda rätter men otippat små portioner. Jag kom visserligen superhungrig men blev inte helt nöjd och frågade om jag kunde beställa in något mer som en bit ost eller liknande. Svaret blev att det inte fanns ost och heller inget annat som kockarna kunde fixa. Förvånansvärt oflexibelt.

Sammanfattningsvis om Restaurang Nisch.

 • Goda och intressanta rätter, ny meny varje månad.
 • Bra vinpaket
 • Lite snålt – kom inte superhungrig!
 • Pris: Meny 735 sek. Vinpaket 625 sek

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  1 maj, 2018 at 08:30

  Såg trevligt och gott ut 🙂

  • Reply
   christianmuda
   2 maj, 2018 at 09:29

   Ja, supergott!

 • Reply
  Christine - 29°
  2 maj, 2018 at 11:24

  Ser både gott, vällagat och intressant ut. 🙂

Lämna gärna en kommentar