Weekendresa till Somerset – Bristol, Bath och Wells

Dela inlägget:

Jag har varit mycket i Storbritannien, mest i London och med min whiskyklubb rest runt mycket i Skottland, men aldrig varit i Sydvästra England. Så, när jag fick möjlighet att åka med på en Weekendresa till Somerset med Visit Britain och några andra resebloggare från Danmark och Norge hängde jag gärna med.

En anledning till att resan gick just dit är att det nu finns direktflyg mellan Stockholm och Bristol som bara tar drygt 2 timmar, på dagar och tider som passar perfekt för en långhelg. Direktflyg är något som för mig allt mer styr var jag åker, framför allt för en långhelg.

Weekend i Somerset – Bristol, Bath och Wells

I torsdags var det dags och den korta flygtiden gjorde att jag utan att gå upp tidigt kunde ta cykeln ner till Arlanda Express, vara på Arlanda 09.40 och sedan ta flyget 10.40 för att vara framme i Bristol redan klockan 12.00 (tack vare en timme tidsskillnad).

Weekendresa till Somerset

Flygplatsen i Bristol ligger bara 20 minuter från city med taxi, så vi åkte direkt till vårt hotell för att lämpa av bagaget och startade med lunch på en stor utomhus-matmarknad.

Weekendresa till SomersetWeekendresa till Somerset

Under drygt tre dagar utforskade vi sedan Bristol, Bath och Wells. Som vanligt på pressresor är det ett högt tempo och inte den semester man skulle kunna tro, men fördelen är att jag hinner se mycket och skriva om godbitarna för er som funderar på eller blir sugna på att åka hit. Så kommande dagar blir det Somersetspecial här på Matochresebloggen och jag börjar med Bristol redan imorgon.

Är ni nyfikna redan nu kan ni kolla på lite Instastories på min Instagramprofil här.

Weekendresa till Somerset

Resan till Somerset gjordes i samarbete med Visit Britain, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...